avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare cazier

Buna ziua.am si eu o singura inrebare la care as vrea sa aflu raspunsul daca se poate:dupa cat timp se face reabilitarea unui cazier ?
Am avut o pedeapsa de 3 ani in 1999 dintre care am savarsit 2 ani+1 cu suspendare,asta insemnand 2001-2002,idea e trebuie sa ma prezint neaparat la un tribunal pentru am-i face aceasta reabilitare sau cade de la sine ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 07:05, 13 Ianuarie 2012
Reabilitarea o faceti musai in instanta. Dupa calculul meu s-a implinit termenul.
Cand spuneti ca ,,ati savarsit,, pedeapsa, va referiti la faptul ca ati stat in penitenciar? Sau ati avut o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Intreb fiindca 2 ani plus 1 an cu suspendare nu prea pare o pedeapsa cu executare .
Daca a fost o pedeapsa cu supendare , reabilitarea este una de drept, de la sine, cum spuneti dvs., astfel ca n-ar mai trebui sa va adresati instantei, decat, eventual, sa constate implinirea termenului de reabilitare.Dar daca a fost alta situatie, de pilda, ati fost liberat conditionat, dupa ce ati executat o fractiune dee pedeapsa, reabilitarea trebuie facuta in instanta.
multumesc pentru raspuns ,eu am mentionat ca am petrecut 2 ani de detentie din 3 (adica 8 luni la anul de detentie )si la urma 1 an cu supendare.
adica, presupun, dupa doi ani ati fost liberat conditionat ?
Da, e clar ca a fost liberare conditionata, numai ca userul nu face diferenta.
Trebuie sa mearga in instanta pentru reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata elenaionescu69 elenaionescu69 Buna ziua, Am si eu o problema. Logodnicul meu se afla momentan in detentie si urmeaza sa intre in comisia de liberare conditionata in maximum 2 saptamani. De ... (vezi toată discuția)
Ce este suspendarea??? yaro yaro daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune iau 3 ani cu suspendare ce inseamna asta ce pot face si ce nu voi fi liber sau voi fi inchis sau ... (vezi toată discuția)
Angajare detinut ancuta butnaru ancuta butnaru AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM ... (vezi toată discuția)