Buna ziua.am si eu o singura inrebare la care as vrea sa aflu raspunsul daca se poate:dupa cat timp se face reabilitarea unui cazier ?
Am avut o pedeapsa de 3 ani in 1999 dintre care am savarsit 2 ani+1 cu suspendare,asta insemnand 2001-2002,idea e trebuie sa ma prezint neaparat la un tribunal pentru am-i face aceasta reabilitare sau cade de la sine ?
Cand spuneti ca ,,ati savarsit,, pedeapsa, va referiti la faptul ca ati stat in penitenciar? Sau ati avut o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei? Intreb fiindca 2 ani plus 1 an cu suspendare nu prea pare o pedeapsa cu executare .
Daca a fost o pedeapsa cu supendare , reabilitarea este una de drept, de la sine, cum spuneti dvs., astfel ca n-ar mai trebui sa va adresati instantei, decat, eventual, sa constate implinirea termenului de reabilitare.Dar daca a fost alta situatie, de pilda, ati fost liberat conditionat, dupa ce ati executat o fractiune dee pedeapsa, reabilitarea trebuie facuta in instanta.
Ce este suspendarea???
yaro
daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune iau 3 ani cu suspendare ce inseamna asta ce pot face si ce nu voi fi liber sau voi fi inchis sau ... (vezi toată discuția)