avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen notificare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen notificare contract de inchiriere

Am trimis proprietarului notificare de incetare a contractului de inchiriere (Conform contractului cu 60 de zile inainte incetarea acestuia). Acum s-a intors notificarea deoarece proprietarul nu s-a prezentat la posta sa il ridice.
Cum sa procedez acum? Merg personal sa ii aduc la cunostinta notificarea? Incepe sa curga un nou termen de 60 de zile? Exista o reglementare legala in acest sens?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:36, 12 Ianuarie 2012
Desfasurati demersuri astfel incat sa detineti dovada de primire a corespondentei
Fie expediati notificarea cu mandat de confirmare,fie va deplasati personal la domiciliul proprietarului ocazie cu care solicitati semnarea de primire a notficarii pe exemplarul dvs
am dovada de transmitere a corespondentei, plic cu confirmare de primire si pe plic sunt doua stampile de avizare de prezentare la oficiul postal, insa proprietarul nu s-a prezentat.
daca merg acum sa ii transmit personal notificarea trebuie sa calculez un nou termen de 60 de zile si sa platesc inca doua chirii? Exista vreo reglementare care sa ma ajute ca primul termen ca curga in continuare si sa nu inceapa un nou termen de la data la care ma voi prezenta sa ii inmanez personal notificarea?
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
AnnaM, utilizator
Aveti dovada ca ati respectat contractul: data postei pe scrisoare. Eventual, ii trimiteti o scrisoare simpla acum... sau ii trimiteti SMS - si-l informati ca nu si-a ridicat notificarea de la posta.

Nu trebuie sa asteptati inca 60 de zile (nu curge un alt termen), insa daca aveti de recuperat o eventuala garantie trebuie sa va intalniti cu proprietarul... Daca nu, plecati... Nu vrea cheile de la apartament?
Sigur ca puteti merge personal sa il anuntati, sa ii inmanati notificarea - dar alta, nu cea din plicul cu stampilele de la oficiul postal.


Am uitat!
In caz ca nu vrea-si-nu vrea sa vina pentru a prelua apartamentul ar fi ideal sa gasiti macar un vecin care sa fie de acord sa semneze un - sa zic asa - PV, in sensul ca nu exista stricaciuni s.a. de gen - si scrieti inclusiv ce mobilier este acolo (in caz ca ati inchiriat un spatiu mobilat)
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Un locatar dintr-o asociație de proprietari face o cerere, prin ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Un locatar dintr-o asociație de proprietari face o cerere, prin care comunică că în apartamentul respectiv nu mai locuiește nimeni, pentru o perioadă ... (vezi toată discuția)
Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)