avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea dupa iesirea din inchisoare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea dupa iesirea din inchisoare.

La cat timp dupa eliberarea din penitenciar se poate face asa numita "reabilitare" si care sunt conditiile obtinerii acestei reabilitari?
Cel mai recent răspuns: SILVIU-VICTOR , utilizator 16:37, 25 Aprilie 2013
Legea prevede.
Precizati pedeapsa.
1 AN SI 6 LUNI pentru : oug 195/2002
Conform art.135 lit.a c.pen. este vorba despre un temen de 4 ani plus 1/2 din durata pedepsei pronuntate(9 luni) = 4 ,9 ani
Examenul de conducere pentru redobandirea permisului il puteti da dupa 6 luni de la executarea pedepsei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Carnetu l-am redobandit deja dar asa de mult timp trebuie sa treaca pentru a-mi albi cazierul?
Din cauza acestui cazier mi se refuza multe locuri de munca cu toate ca nu a fost cine stie ce infractiune.
4 ani si noua luni socotiti de la data cand pedeapsa se considera executata in termen nu de la data liberarii conditionate.

Alte discuții în legătură

Reabilitare ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul unei pedepse de de 1 an si 3 luni cand intervine reabilitarea?Cand se va sterge din cazier definitiv?Pedeapsa a fost executata ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea dupa efectuarea unei pedepse BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. Adresez aceasta intrebare la rugamintea unui vecin de bloc. Dansul a efectuat o pedeapsa cu inchisoarea in urma unui furt(nu stiu prea multe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier narcis78 narcis78 in anul 2000 am avut niste probleme..3 dosare de fapt. 1 conducere fara permis si 2 furturi .dupa ce am fost condamnat sa facut contopirea pedepsei si am ramas ... (vezi toată discuția)