este adevarat ca in momentul in care iti vine un control de la ITM acestia nu au voie sa ii puna pe angajati sa completeze acele formulare cu care vin ei? ( cele cu salariul, programul,etc..)? asa am inteles, dar am avut de curand un control de la ei, dar nu am avut curajul sa-i intreb.
dimpotriva, controlul ITM se bazeaza pe aceste declaratii in baza carora ei verifica actele existente. astfel se determina daca angajatorul respecta sau nu legislatia muncii.
Inspectorii de munca printre drepturi urmatoarele:
- sa aiba acces liber, permanent si fara înstiintare prealabila, în sediul persoanei juridice si în orice alt loc de munca organizat de aceasta;
- sa ceara informatii, fie singuri, fie în prezenta martorilor, de la orice persoana si despre orice problema care constituie obiectul controlului..
Pentru realizarea acestor deziderate, inspectorii ITM au deja pregatite formulare pe care salariatii trebuie sa le completeze cand inspectorii ITM le solicita astfel de informatii ... Nu este obligatorie completarea lor, insa salariatii vor fi nevoiti sa scrie de mana acele declaratii ...
Itm
avasilcai alin
BUNA ZIUA
As vrea sa stiu daca este obligatoriu atunci cand vin cei de la ITM in control suntem obigati sa le dam declaratie in scris despre ce salar ... (vezi toată discuția)