avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa 18 ani conform noilor legi in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa 18 ani conform noilor legi in vigoare

Conform noului Cod civil, oricat m-am chinuit, nu am gasit nimic referitor la aceasta situatie.
Ce se intampla cu acel copil care a implinit 18 ani, dar inca mai are un an de liceu? In majoritatea cazurilor (banuiesc) instanta precizeaza ca "plata pensiei alimentare este obligatorie pana la varsta majoratului", majorul fiind cel care va promova actiune la instanta pentru stabilirea unui nou cuantum ori cote pentru pensia alimentara.
Vreau sa stiu litera de lege in vigoare care prevede ceva referitor la situatia majorului inca elev.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:54, 12 Ianuarie 2012
Persoana care a implinit varsta de 18 ani , daca studieaza, are dreptul la pensie de intretinere.

Instanta de judecata a dispus plata pensiei de intretinere pana la implinirea varstei majoratului.

Ulterior, creditorul obligatiei de intretinere (majorul ) poate sesiza, din nou, instanta , in vederea valorificarii dreptului sau.

NCC arată că părinţii sunt obligaţi să întreţină copilul major, în continuarea studiilor , până la 26 ani, dar nu mai mult.(art.499 cod civil).Fără a fi sarcastic, şi dorind din tot sufletul ca toţi copiii să beneficieze de ajutor părintesc, mă întreb oare câţi copii pun întrebarea aceasta invers.Părintele este obligat până la moarte, faţă de copil-căci o vârstă de 26 ani mi se pare f.mult.Nu mai eşti demult copil la 26 ani, dar........unde-i lege nu-i tocmeală..Aşa că trai nenică(chiar dacă nu este cazul de faţă)!!!!!.Bamboo este aproape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara edyB edyB Buna ziua ! As dori sa stiu daca odata cu majoratul copilului, obligatiile de plata a pensiei alimentare inceteaza sau nu. In cazul in care obligatia nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara adi_boian adi_boian As dori sa stiu daca se mai plateste pensia alimentara in cazul unui copil care a implinit varsta de 18 ani in situatia in care copilul continua sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor HCH2009 HCH2009 1. pana la ce varsta poate primii pensie alimentara ? 2. ce forme de invatamant trebuie urmeze copilul pentru a primii pensie alimentara multumesc (vezi toată discuția)