avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru jurnal de incasari si plati II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru jurnal de incasari si plati II

Buna ziua,
Sunt o Intreprindere Individuala platitoare de tva...intrebarea mea este daca in registrul jurnal de incasari si plati se poate inregistra pe langa chitanta, bon fiscal etc si borderoul de achizitie?si daca sunt platitoare de tva sumele se trec in registru fara tva?in acest sens, imi trebuie si registrul de vanzari, respectiv cumparari pentru a completa declaratie cu tva???va multumesc anticipat pt raspuns...sper sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: MonicaMII , utilizator 17:15, 12 Ianuarie 2012
Da. Sumele le treceti fara tva si va trebuie cele doua registre pentru evidenta facturilor la cumparari si vanzari si depuneti si declaratiile averente.
In registrul jurnal de incasari si plati se trec documentele doveditoare pentru incasarile si platile facute in numerar si prin contul bancar.
multumesc pentru raspuns...stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
Completare registru vanzari si cumparari Andreea7777 Andreea7777 Va rog sa ma ajutati, ce trebuie sa trec in registru cumparari? Am facturi cu diferite achizitii, astea stiu ca trebuie trecute in registru cumparari. 1. ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)