avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate provizorie

O persoana care nu are dovada de domiciliu valabila detine acet inscris eliberat de servicul de evidenta a populatiei.
Cu aceasta carte de identitate provizorie poate calatori in Europa? Adica daca opteaza pentru o excursie in Italia nu are nici pasaport valabil, intampina vreun impediment la imbarcare?

Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:39, 12 Ianuarie 2012
Cu Cartea de identitate provizorie nu poate parasi tara.
In schimb pe baza cartii de identitate provizorii, insotita de certificatul de nastere, persoana in cauza poate solicita servic. de pasapoarte eliberarea unui pasaport biometric - cost 266 lei-sau a unui pasaport in regim de urgenta-196,2 lei-, dupa care poate calatorii oriunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Domiciliul sotilor pe cartea de identitate TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.in 2009 m-am casatorit in tara dar pt ca trebuia sa plecam in afara tarii ca altfel pierdeam serviciul si eu si sotul meu,nu am avut timp sa schimb ... (vezi toată discuția)
Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)