avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna.Am o intrebare.Am lucrat in invatamant din luna februarie 2011 pana in iunie 2011. Pe lunilie iulie si august 2011 am avut intrerupere, iar de la 1 septembrie 2011 sunt angajata tot la scoala pana in septembrie 2012. Daca nasc in luna iunie 2012 beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? Poate sa intru in concediu de maternitate si din el sa iau indemnizatia. Este vreo posibilitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 12 Ianuarie 2012
Daca nasteti in luna iunie 2012, atunci perioada de referinta care se ia in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC este iunie 2011 - iunie 2012.

In calculul celor 12 luni, asa cum este prevazut la art. 4 alin. (1) din OUG 111/2011, se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.

Prin fractiune de luna, conform alin.2 al art.4 din OUG nr.111/2010, se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), iar alin. (3) stabileste ca, prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. sunt insarcinata si trebuie sa nasc in jurul datei de 20 iunie 2013. sunt angajata de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? alina31 alina31 Eu am lucrat din septembrie 2010 pana in septembrie 2011 ca invatatoare. din 13 septembrie 2011 pana pe 13 martie 2012 am avut somaj . La sfarsitul lui martie ... (vezi toată discuția)
Primire indemnizatie crestere copil alexag alexag Buna ziua, As dori sa stiu daca pot primi indemnizatia de crestere copil in urmatoarele conditii : am lucrat in strainatate 1 an legal, contract de munca, ... (vezi toată discuția)