avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Fiica mea ,a divortat in Romania ,la notar ,anul trecut .Era casatorita cu un cetatean italian si traia in Italia.Divortul nu i se recunoaste in Italia ,pentru ca nu este dat de o instanta judecatoreasca .Exista ,insa un articol 39 si un formular UEpe baza caruia se poate adeverii divortul.Stie cineva ce se poate face in situatia aceasta?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: victoria58 , utilizator 16:27, 13 Ianuarie 2012
In Italia nu exista prevederea ca familiile fara copii sa-si poata desface casatoria amiabil in fata notaruluii. E normal sa nu fie recunoscuta.Intrebarea e daca sotul a ,,participat' la divort ? Daca da, ma gandesc ca a fost de acord si nimic n-o poate deranja pe fata dv. Doar daca vrea sa se casatoreasca tot cu un macaronar.
Nu fiica vrea sa se racasatoreasca ,ci fostul ei sot .De aceea divortul trebuie recunoscut in Italia ,pentru binele amandorura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort definitiv sau nu? dynu dynu Va salut pe toti, sunt un cetatean al R. Moldova, dar detin si cetatenia romana din 1996 (nascut in R. Moldova), in 1999 am incheiat o casatorie in R. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui mentinut ca urmare a divortului lacrima42 lacrima42 Solicit sa ma informati cu privire la urmatoarea situatie: am divortat şi la pronuntarea hotararii am solicitat sa raman cu numele dobandit prin casatorie. ... (vezi toată discuția)
Casatoria incheiata in romania intre un cetatean roman si unul italian urgent liapilat liapilat Buna ziua, As dori sa stiu, care ar fi drepturile mele in Italia calitate de viitoare sotie a unui cetatean italian, mentionez faptul ca acesta casatorie va ... (vezi toată discuția)