avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria incheiata in romania intre un cetatean roman ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria incheiata in romania intre un cetatean roman si unul italian URGENT

Buna ziua,

As dori sa stiu, care ar fi drepturile mele in Italia calitate de viitoare sotie a unui cetatean italian, mentionez faptul ca acesta casatorie va fi incheiata in Romania?
Si ce ar trebui sa stiu, sau sa fac pentru recunoasterea in Italia a tuturor drepturilor ce decurg din acest raport? Nu cunosc legislatia Italiana, si nu as vrea ca odata inchieiata casatoria in Romania si nu in tara de rezidenta (Italia) matrimoniul sa fie ca si nul?
In ce maura statul Italian recunoaste casatoria incheiata intre un cetatean roman si unul italian, casatorie oficiata in fata autoritatilor romane???

Multumesc f. mult pentru raspuns
Lia
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
liapilat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 15:49, 23 August 2012
Traduceti certificatul de casatorie in limba italiana (el va fi in romana si engleza), il legalizati la notar, eventual puneti si apostila si apoi va prezentati cu el la Starea Civila din localitatea in care locuiti in Italia. Acolo se va inregistra casatoria si va fi ca si cum v-ati casatorit in Italia, veti avea aceleasi drepturi ca la o casatorie "normala". Au mai fost cazuri din acestea sau invers (casatorie in strainatate, recunoscuta in Romania). Nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Casa de piatra! si toate cele bune.

(tot) Lia
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
Elena Perianu, Traducator autorizat
Va multumesc
Cu cea mai mare placere, oricand veti gasi pe acest forum persoane care sa va ajute la rezolvarea unor probleme de natura juridica - si nu numai.
Sa auzim numai de bine.
Uite inca un articol interesant ...

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru minor Ana ils Ana ils Buna ziua ! Am si eu o nelamurire sunt rezidenta in italia impreuna cu copilul meu minor si sotul meu este in Londra pentru munca am dorii sa mergem la el in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)
Imputernicire minori din italia in romania coryna_urziceanu coryna_urziceanu Buna ziua, Locuiesc in Italia si am o fetita de 11 ani care as dori sa o trimit in Romania cu o prietena,in luna iulie.Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)