avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Golire conturi de catre unul din asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Golire conturi de catre unul din asociati

Buna ziua.
O sa incerc sa descriu pe scurt situatia in care ne aflam eu si sotul meu.Sper sa ma poata ajuta cineva cu sfaturi.
Sotul meu impreuna cu alta persoana de nationalitate spaniola au infiintat un srl in care respectiva persoana are 55% din actiuni si sotul meu 45% iar eu sunt trecuta in actul constitutiv ca si administrator neasociat;la banca toti trei aveam drept de semnatura.In actul constitutiv este specificat ca asociatii si administratorii au puteri depline si pot lucra separat avand obligatia de a se informa reciproc cu privire la activitatile intreprinse.Luna trecuta asociatul spaniol a venit la Bucuresti si a golit conturile firmei fara sa ne anunte si nici nu mai raspunde la telefon.
Va rog daca imi poate spune cineva ce as putea face sa rezolv aceasta situatie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aprov1961 , utilizator 20:08, 12 Ianuarie 2012
solicitati sa depune deconturile aferente banilor ridicati (inregistrati ca si avans spre decontare in contabilitate) iar apoi puteti depune actiune sa recuperati banii, titularul actiunii fiind firma.
faptul ca este nerezident va ingreuna procedura juridica insa nu aveti multe variante.
Avand drepturi egale, pe termen scurt nu aveti ce sa-i faceti. A ridicat banii ca avans spre decontare iar termenul de depunere a decontului este practic nelimitat. Va asteapta un proces international daca suma merita efortul.Oricum pentru a avea acoperire in fata Garzii financiare anuntati politia in scris si pastrati copia denuntului cu nr de inregistrae de la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicirea societatii asociate pentru a efectua plati, adymiha2002 adymiha2002 Buna ziua , as dori raspunsul la 2 intrebari: - daca o societate romana A care are ca si asociat- o societate juridica straina B, se poate imputernicii ... (vezi toată discuția)
Constituire srl cu asociat unic si administrator neasociat!! help pls corbul60 corbul60 Buna, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Administrator asociat unic srl mihaelamc4 mihaelamc4 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva sa clarifice cateva lucruri: 1 - sunt asociat unic al unui SRL infiintat in ian.2005, iar in actul ... (vezi toată discuția)