avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare- autoritate parinteasca in comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare- autoritate parinteasca in comun

Am divortat in 2008 aplicandu-se prevederile vechiului cod civil, copilul fiind incredintat mamei. Intrebarea mea este daca pot solicita custodie comuna pe prevedrile noului cod civil. Presupune deschiderea unui nou proces?? Cum trebuie procedat?? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raducuf , utilizator 20:39, 12 Ianuarie 2012
Da presupune deschiderea unui nou proces.
Prin exercitarea in comun a autoritatii parintesti, situatia nu se va schimba foarte mult in favoarea dvs, avand doar dreptul de a fi consultat cu privire la aspecte importante din viata copilului ( scoala unde va frecventa cursuri, doctorul).
Nu trebuie sa credeti ca il puteti lua la domiciliul dvs cand doriti sau sa interveniti in stabilitatea minorului.
Daca deschideti un nou proces cu exercitarea autoritatii parintesti, trebuie stabilita si locuinta minorului, iara daca doriti , solicitati si un program de vizitare.
In mod automat se va face ancheta psihosociala la domiciliul fiecarui parinte.
Tocami asta doresc: exercitarea in comun a autoritatii parintesti, privind aspectele de care vorbeati. Nu doresc sa perturb in nici-un fel stabilitatea copilului si doar ca sa fiu consultat atunci cand se iau hotarari care privesc copilul. Program de vizitare am stabilit si acum, insa doresc in mod special sa se stabileasca locuinta copilului. Daca trebuie stabilit un nou program de vizitare am sa o cer in mod inevitabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)