avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru pentru daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru pentru daune morale

Hi ! Am aflat dintr-un newsletter ca pe 9 aprilie 2008, in Senatul Romaniei, s-a adoptat la initiativa legislativa a senatorului Radu MAZARE un amendament al Legii 146/ 1997 privind taxele de timbru ; amendamentul in cauza prevede reducerea taxelor de timbru pentru daune morale la 10 % din valoarea uzuala...
Ar putea cineva sa-mi confirme daca acest amendament a devenit operational (adica daca se aplica) ?
As dori sa-mi calculez cat este taxa de timbru pentru daunele morale (pe care intentionez sa le solicit !!!), daune provocate de anularea unei curse aeriene Lufthansa Frankfurt - Budapesta si, pe cale de consecinta intarzierea de peste 6 ore, intarziere care nu mi-a mai permis sa-mi regasesc mama in viata. ( a murit cu 3 ore si 40 minute inainte de a ajunge eu in orasul meu din Ardeal !)...Thanks !
Cel mai recent răspuns: minel1950 , utilizator 14:54, 22 Octombrie 2008
Cam la 10% se situeaza taxa de timbru acum (aproximativ).
In Romania este mare problema cu daunele morale.Nu prea se acorda in cuantumul solicitat de reclamant.

avocat Claudiu Lascoschi
Hi ! Multzumesc pentru promptitudine !
Nu am retinut insa daca initiativa legislativa a D-lui Senator Radu MAZARE a fost validata si in Camera Deputatilor, promulgata de D-l Presedinte Traian BASESCU si publicata in Monitorul Oficial ?...
Sau a ramas doar ca o sabie a lui Damocles deasupra gatului unor ziaristi insuficient documentati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar Aimee Aimee As dori sa stiu cum se calculeaza taxa de timbru pt. o actiune in instanta pt. recuperarea a 100.000 Euro. Multumesc mult (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru prejudicii morale minel1950 minel1950 Eram in STATE unde imi cresteam (cu toata dragostea de bunic, aflat la primul nepotel:D !) o nepotica romano-thailandezo-americana a carui mama era studenta si ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de timbru pentru cerere despagubiri? ContSters83715 ContSters83715 Se plateste taxa de timbru pentru despagubiri in urmatoarele situatii sau nu ?> Am o discoteca sub apartamentul meu si o expertiza sonometrica semnata de ... (vezi toată discuția)