avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de timbru judiciar

As dori sa stiu cum se calculeaza taxa de timbru pt. o actiune in instanta pt. recuperarea a 100.000 Euro.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 31 Decembrie 2008
Stimata doamna,

Pentru a vedea cum se calculeaza taxa de timbru judiciar, puteti citi legea 146/97. La suma pe care dumneavoastra o aveti de recuperat (100.000 euro), calculand un euro la 3,8 ron ( 380.000 Ron), cu aproximatie ar trebui sa platiti 6987 ron si 5 ron pentru timbru judiciar. daca mai aveti intrebari astept sa-mi scrieti si multa bafta la recuperarea debitului.
Hi Nicollet !
... incerc, de ceva timp, sa aflu daca un amendament, votat in februarie 2008 in Senatul Romaniei, care viza reducerea cu 90 % a taxei de timbru pentru daune morale, a devenit operational ?...Radu MAZARE, Primarul Constantei, sustinut de un prieten senator, si-au propus prin asta sa le dea niste lectii usturatoare ziaristilor care-i deranjau scriind despre ei fara sa se documenteze suficient...
As dori sa pretind unei companii straine daune morale pentru intarzierea sosirii mele acasa cu 6 ore, intarziere generata prin anularea in ultimul moment a unui zbor, si care nu mi-a mai permis sa-mi regasesc mama bolnava, in viata ...
Ultima modificare adusa Legii nr.146/1997, prin OUG nr.212/2008 , nu cuprinde un astfel de amendament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru daune morale minel1950 minel1950 Hi ! Am aflat dintr-un newsletter ca pe 9 aprilie 2008, in Senatul Romaniei, s-a adoptat la initiativa legislativa a senatorului Radu MAZARE un amendament al ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Lucian S Lucian S Buna seara. Am si eu o problema cu privire la neplata obligatiilor financiare contractuale de catre o primarie catre firma mea. Suma se ridica la 200.000 ron ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii si daune morale catiledi catiledi =D> bUNA ZIUA , AS DORI SA AFLU PAREREA MAI MULTOR PERSOANE CU PRIVIRE LA DAUNELE COMINATORII SI DAUNELE MORALE . iN CEEEA CE PRIVESTE DAUNELE COMINATORII ... (vezi toată discuția)