avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... schimbare denumire asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

schimbare denumire asociatie

Buna seara.

Asociatia "X" doreste sa schimbe denumirea in: Asociatia "Club sportiv X", pentru a se putea afilia la federatia de profil.
Ce demersuri implica acest lucru?
Adica...ce acte trebuie si pe unde ar trebui sa ne "plimbam" cu "hartoagele"?

Si as mai avea o problema: daca, de exemplu, in Brasov exista o asociatie cu denumirea Asociatia Club Sportiv X Y, asociatia noastra, fiind intr-un alt judet (dar avand exact acelasi domeniu de activitate), poate avea denumirea de Asociatia "Club Sportiv Y X"?
Diferenta consta in ordinea cuvintelor din denumire. Dar fiind cuvinte din limba engleza, schimbarea ordinii duce si la modificarea sensului (a traducerii).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 2 Noiembrie 2008
As mai avea o nelamurire :"> : copiile facute dupa documentele necesare trebuie sa fie legalizate?

Si inca ceva ... din cate stiam eu, trebuie facut si un act aditional la Statut sau la Actul constitutiv. Pentru care din ele trebuie?
Mi-am mai amintit ceva :giggle: ... voiam sa va mai intreb: convocarile, procesele verbale si hotararile Adunarilor Generale trebuie sa primeasca un numar in registrul de intrari/iesiri?
Pentru amandoua trebuie facute un act aditional. :)
Nu este necesar sa se dea numar de inregistrare, din cate stiu ar fi trebuie sa aveti un registru de numere aparte pentru aceste acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire ong cristiangrecu cristiangrecu Asociatia \"X\" doreste sa schimbe denumirea in: Asociatia \"Club sportiv X\", pentru a se putea afilia la federatia de profil. Odata cu aceasta se va ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu privire la membrii si drepturile lor intr-un club sportiv mtanislav mtanislav Buna ziua! Am o nelamurire. Este vorba de un club sportiv. Vad ca unele cluburi practica urmatoarea metoda: 1. trec in statut (probabil, pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea statutului unei asociatii JAlina JAlina Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu schimbarea statutului unui ONG. In cat timp de la semnarea proceselor verbale in cadrul Adunarii Generale ... (vezi toată discuția)