avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Care e diferenta intre pfa si intreprindere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari?

Buna,

Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta activitate.
Am citit OUG din 2011 conform careia si PFA poate angaja alte persoana. Atunci care ar fi diferenta intre PFA si intreprinzatorul pers fizica pt. II ?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Delia Madalina Daineanu , Traducator autorizat 17:44, 28 Februarie 2012
Pana la aparitia OG la care faceti referire, principalele deosebiri intre PFA si II erau in numar de doua, dupa aparitia actului normativ, a mai ramas una.Aceasta este prevazuta de OUG 44/2008 la art 27 al.3 si 4 si consta in aceea ca II poate continua activitatea cu mostenitorii.
Ramane la latitudine dvs in ce forma doriti sa functionati cu magazinul mixt . Atat PFA cat si II pot face angajari, si au acelasi tratament, fiscal ,contabil...etc
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
mayer, utilizator
Dupa publicarea OUG 46/2011 pt modificarea OUG nr. 44/2008, din punct de vedere al dreptului de a angaja salariati, nu mai exista diferenta.
multumesc pentru raspuns... si in ceea ce priveste pregatirea profesionala, experienta in domeniu a persoanei angajate cu CIM este suficienta sau este neaparat nevoie de o diploma?
multumesc
Pregatirea profesionala si experienta in domeniu se pune pentru titularul PFA/II in vederea autorizarii la Oficiul Registrului Comertului.
multumesc......

Alte discuții în legătură

Nu mai stiu ce sa fac sebisibiu sebisibiu In sfarsit m-am hotarat sa deschid si eu un PFA. Cum am mai spus data trecuta castig bani de pe internet (am site-uri web si fac reclama). Cand am fost ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa / ii Florentin01 Florentin01 Buna Ziua , as dori sa stiu daca la infiintarea PFA / II in domeniul IT , eu am o calificare eliberata de cei de la HP nu cred ca sunt afiliati cu ministeru ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua si La muti ani! Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: sotul meu doreste sa isi deschida II sau PFA. 1. Care sunt diferentele intre cele doua ... (vezi toată discuția)