avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu mai stiu ce sa fac
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu mai stiu ce sa fac

In sfarsit m-am hotarat sa deschid si eu un PFA. Cum am mai spus data trecuta castig bani de pe internet (am site-uri web si fac reclama).

Cand am fost sa-mi infiintez firma mi-au zis ca imi trebuie diploma pt asa ceva. Eu am diploma de la facultate dar cu ce ma ocup eu este cu totul un alt domeniu.

Ce sa fac? Cum sa ai diploma pt. reclame online? :)
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 14:29, 14 Septembrie 2009
In primul rand: de ce PFA?

In conceptia legiuitorului roman, persoana fizica autorizata face acte de comert intrun domeniu in care este abilitata, instruita sa o faca.

Daca dumneavoastra realizati activitati comerciale ca persoana fizica, puteti fie sa infiintatii un SRL, fie sa continuati sa activati ca persoana fizica si sa declarati veniturile ca fiind provenite din activitati independente.
SRL nu pt ca am auzit ca este mai complicat + nu vreau sa angazej pe nimeni. Ce avantaje are SRL fata de PFA in cazul meu?

Persoana fizica nu pt. ca vreau sa am carte de munca.

PFA de ce nu este bun?

- Multumesc anticipat
Este mai complicat, intr-adevar, dar nu trebuie sa angajati pe nimeni, in afara de dumneavoastra.

PFA nu este bun pentru ca in principiu nu va puteti autoriza avand in vedere ca nu aveti o pregatire in domeniul respectiv.
Multumesc inca odata pt raspuns. Aceste raspunsuri ma ajut foarte mult.

Se poate asa?
Deschid un PFA cu 2 domenii

1. domeniu in care am diploma
2. domeniu marketing online (1. domeniu se poate face si online) + am avut marketing la facultate.
Ce cod CAEN vreti sa inregistrati pentru PFA ?
Va recomand sa va inregistrati ca PFA sau Intreprindere Individuala ( cititi ordonanta de urgenta 44/2008), este simplu fata de SRL.

Alte discuții în legătură

Pfa - intrebari Blu37 Blu37 as vrea sa renunt la srl si sa devin PFA. dar ma intereseaza urmatoarele: - stiu ca nu pot sa am angajati cu contract individual de munca, dar pot avea ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari? csabex csabex Buna, Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta ... (vezi toată discuția)
Pfa - domeniu de activitate stamper stamper Buna ziua, Doresc sa devin PFA, insa din cate am inteles trebuie sa am diploma in domeniul de activitate dorit. Astfel doresc ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)