avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu mai stiu ce sa fac
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu mai stiu ce sa fac

In sfarsit m-am hotarat sa deschid si eu un PFA. Cum am mai spus data trecuta castig bani de pe internet (am site-uri web si fac reclama).

Cand am fost sa-mi infiintez firma mi-au zis ca imi trebuie diploma pt asa ceva. Eu am diploma de la facultate dar cu ce ma ocup eu este cu totul un alt domeniu.

Ce sa fac? Cum sa ai diploma pt. reclame online? :)
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 14:29, 14 Septembrie 2009
Aici este o interpretare gresita a Registrului Comertului a OUG 44/2008 pt ca in ordontanta scrie asa:

(3)În cazul în care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activităţi economice este necesară îndeplinirea unor condiţii de pregătire profesională şi/sau de atestare a pregătirii profesionale, persoanele prevăzute la art. 4 trebuie să facă dovada îndeplinirii acestora

Pentru online nu exista nici o lege speciala. Eu am dat mail la ONRC si am intrebat daca pot face PFA pe vanzari, nu mai tin minte CAEN acum, fara diploma si mi-au dat mail cu extrasul asta din lege zicandu-mi ca nu-mi trebuie o diploma in domeniu.

Eu folosesc www.pfacontabilitate.ro pentru multe info ref la PFA, poti sa tragi cu ochiul si pe acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
balexg, utilizator
Sa inteleg atunci ca nu am nevoie de diploma daca fac afaceri pe internet.
Si atunci cand se procedeaza cand imi infiintez firma? Unde mentionez ca nu am/nu imi trebuie diploma?
sebisibiu a scris:

Sa inteleg atunci ca nu am nevoie de diploma daca fac afaceri pe internet.
Si atunci cand se procedeaza cand imi infiintez firma? Unde mentionez ca nu am/nu imi trebuie diploma?


In momentul in care va refuza inscrierea cei de la Registrul Comertului trebuie sa justifice acest lucru. Daca n-o fac in scris ci arunca doua vorbe in doi peri cum au obiceiul, fa tu o cerere in acest sens, inregistreaz-o, si vor trebui, vor nu vor, sa se documenteze. Fac multe chestii dupa ureche pe acolo...
Intelesesem de PFA, nu de firma, dar oricum, mergeti cu dosarul, daca ei zic ceva le aratati extrasul din lege, eventual mergeti cu el printat.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
sebisibiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - intrebari Blu37 Blu37 as vrea sa renunt la srl si sa devin PFA. dar ma intereseaza urmatoarele: - stiu ca nu pot sa am angajati cu contract individual de munca, dar pot avea ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari? csabex csabex Buna, Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta ... (vezi toată discuția)
Pfa - domeniu de activitate stamper stamper Buna ziua, Doresc sa devin PFA, insa din cate am inteles trebuie sa am diploma in domeniul de activitate dorit. Astfel doresc ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)