avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Care e diferenta intre pfa si intreprindere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Care e diferenta intre pfa si intreprindere individuala daca in ambele cazuri se pot face angajari?

Buna,

Vreau sa-mi deschid un magazin mixt, si sa angajez o persoana cu CIM, iar eu sa-mi pastrez calitatea de salariat la o terta firma, cu alta activitate.
Am citit OUG din 2011 conform careia si PFA poate angaja alte persoana. Atunci care ar fi diferenta intre PFA si intreprinzatorul pers fizica pt. II ?
multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Delia Madalina Daineanu , Traducator autorizat 17:44, 28 Februarie 2012
csabex a scris:

multumesc,

abia astazi am aflat la Camera de Comert ca pt. un curs de vanzator comercial, cum se cere la II, nu sunt inscrisi suficiente persoane pentru a ncepe cursul.... deci ca sa infiintez II mi s-a spus la ONRC ca trebuie sa detin o astfel de diploma........ doar ca cei de la Camera de Comert nu stiu cand va incepe cursul... poate sa dureze si un an de zile pana se inscrie un anumit nr. de persoane.... eu ce ma fac in aceasta situatie? ultimul curs la noi in judet a fost organizat anul trecut in septembrie.....



dar in PIETE nimeni nu are curs de vanzator si au PFA, la tara nimeni nu are cus de vanzator si au ABC.POATE este stabilit pe judet sa nu se infiinteze ABC -uri mici, daca nu se fac cursuri ce faceti nu mai vindeti?eu zic sa riscati si sa faceti plangere la judecatorie nu ti trebuie curs decat pentru alimentatie publica,autorizare si de la Primarie.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Buna ziua. Eu sunt traducator PFA si doresc sa stiu daca pot angaja. In cazul in care este posibil, care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru angajarea unei persoane?
Va multumesc pentru atentie si anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai stiu ce sa fac sebisibiu sebisibiu In sfarsit m-am hotarat sa deschid si eu un PFA. Cum am mai spus data trecuta castig bani de pe internet (am site-uri web si fac reclama). Cand am fost ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa / ii Florentin01 Florentin01 Buna Ziua , as dori sa stiu daca la infiintarea PFA / II in domeniul IT , eu am o calificare eliberata de cei de la HP nu cred ca sunt afiliati cu ministeru ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua si La muti ani! Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: sotul meu doreste sa isi deschida II sau PFA. 1. Care sunt diferentele intre cele doua ... (vezi toată discuția)