Sunt divortata de 3 ani, avand un copil de 8 ani in intretinere.Cand am divortat ne-am inteles ca tatal sa dea o anumita suma.Daca in momentul de fata as dori sa-l chem in judecata pt.majorarea pensiei, potrivit noului cod se mai poate cere asa ceva? Se mai aplica acea cota parte de maxim 1/4 din venituri?
Multumesc.
Da, aveti posibilitatea sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere in functie de venitul realizat de catre fotul sot.
Pensia poate fi stabilita in cuantum maxim de 25 % din venitul realizat (daca acesta nu mai are un alt copil in intretinere), urmand a fi stabilita de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei de 18 ani.
Daca ulterior implinirii acestei varste ,copilul dvs. va continua studiile, tatal acestuia va putea fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Pentru promovarea actiunii, trebuie sa cunoasteti angajatorul si sediul sau, aceste date fiind necesare pentru comunicarea veniturilor realizate prin intermediul instantei.
Pensie alimentara
zumzi
Buna ziua.Sant un parinte a doi copii minori care urmeaza sa divorteze de comun acord iar custodia copiilor am cazut de acord sa o incredintez sotie.Intrebarea ... (vezi toată discuția)