avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie noul cod
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie noul cod

Sunt divortata de 3 ani, avand un copil de 8 ani in intretinere.Cand am divortat ne-am inteles ca tatal sa dea o anumita suma.Daca in momentul de fata as dori sa-l chem in judecata pt.majorarea pensiei, potrivit noului cod se mai poate cere asa ceva? Se mai aplica acea cota parte de maxim 1/4 din venituri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:09, 12 Ianuarie 2012
Da, puteti cere o pensie de pana la 1/4 din venituri, daca tatal nu mai are nici un alt copil
Da, aveti posibilitatea sa solicitati stabilirea pensiei de intretinere in functie de venitul realizat de catre fotul sot.
Pensia poate fi stabilita in cuantum maxim de 25 % din venitul realizat (daca acesta nu mai are un alt copil in intretinere), urmand a fi stabilita de la data introducerii actiunii si pana la implinirea varstei de 18 ani.
Daca ulterior implinirii acestei varste ,copilul dvs. va continua studiile, tatal acestuia va putea fi obligat in continuare la plata pensiei de intretinere, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
Pentru promovarea actiunii, trebuie sa cunoasteti angajatorul si sediul sau, aceste date fiind necesare pentru comunicarea veniturilor realizate prin intermediul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara zumzi zumzi Buna ziua.Sant un parinte a doi copii minori care urmeaza sa divorteze de comun acord iar custodia copiilor am cazut de acord sa o incredintez sotie.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Divort fara minor. Adryanus Adryanus Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de ... (vezi toată discuția)