avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia pedepsei

In anul 2002 am fost condamnat la 4 ani inchisoare pentru inselaciune. Am facut un imprumut C.A.R (o suma mizera)si din cauza situatiei financiare precarea si a altor motive am platit doar jumatate din ratele scadente.... Din 2003 eu sunt in strainatate. Intrebarea mea este urmatoarea: Sentinta fiind data in 2003 este posibil ca sa nu mai fac inchisoare dupa o anumita perioada de timp daca nu sunt prins? Sau am vreo sansa sa fac un recurs ceva si sa inapoiez suma respectiva plus dobanda binenteles. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dadi_30 , utilizator 23:04, 22 Octombrie 2008
Prescriptia executarii pedepsei presupune 5 ani plus durata pedpsei la care ati fost condamnat, deci s-ar implini in 2012. S-ar putea solicita repunerea uin termenul de recurs daca nu ati fost prezent la judecata si administra dovezi din care sa rezulte nevinovatia, insa este riscant atitas vreme cit pe numele dv. exiusta un mandat de executare a pedpsei.
Asa cum a spus Top Dan pana in 2012 puteti fi incarcerat.
Cu recursul nu aveti nicio sansa.Pedeapsa asa va ramane.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspunsuri! :)
Atunci ne vedem in 2012.............. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea executarii pedepsei juanpablosorin juanpablosorin cand se prescrie un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea,pentru inselaciune...cu cecuri fara acoperire,condamnare a este de 15 ani,si a ramas ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa pentru inselaciune costel1227 costel1227 Buna,as vrea sa stiu care este termenul de prescriere a unei pedepse de 3 ani inchisoare,pentru inselaciune.Fapta a fost savarsita in anul 2005 iar sentinta a ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)