avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cadou craciun pt.copii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cadou craciun pt.copii

O soc.poate da cadouri de Craciun copiilor minori ai salariatilor sai daca acesti copii nu sunt declarati la societate ca fiind in intretinerea acestora ( la deduceri suplimentare salarii) ci al celuilalt parinte care nu este salariatul acestei societati ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 23:11, 12 Ianuarie 2012
Sunt deductibile limitat la calculul impozitului pe profit cheltuielile acordate cu cadourile pentru copii angajatilor, fiind considerate cheltuieli sociale, chiar daca acestia nu sunt inregistrati la deducere la parintele care este salariat al societatii.
n evidenta contabila astfel de sume se inregistrează astfel:

6458 = 5311 / 5121 cu sumele acordate

Limita de deductibilitate este de 2% din fondul de salarii, conform art. 21 alin 3 lit. c din Codul fiscal , iar in ceea ce priveste impozitul pe venit si contributiile sociale –acestea sunt neimpozabile, conform art 55 alin 4 din Codul fiscal .
Multumesc mult ptr.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima 8 martie lenuivan lenuivan de 8 martie s-a dat prima la femei cash=100 ron/ femeie, tb prinse in salarii? sau pot sa le inreg 6458=423, 423=5311, este corect? (vezi toată discuția)
Tichete cadou laracroft4368 laracroft4368 Se pot acorda tichete cadou angajatilor unei societati comerciale , indiferent daca au sau nu copii minori? (vezi toată discuția)
Cadouri in bani oferite copiilor minori si salariatilor leila-sema leila-sema Cf art. 21 (c) CF se pot oferi cadouri in bani copiilor minori si salariatilor in limita unei cote de 2% aplicata asupra fondului de salarii . Respectand ... (vezi toată discuția)