avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cearta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cearta

As avea nevoie de o opinie in urmatoarea speta : tatal meu inpreuna cu fratele lui, au fost proprietarii unui teren ,achizitionat in 1975.(fiecare cu drepturi egale),pe care s-a construit un imobil . Terenul si imobilul afost utilizat de fratele tatalui meu ,pana in 1994 au fost ambi frati proprietari. dar se pare ca in prezent fratele tatalui meu a facut acte de proprietate si pe tatal meu l a scos din joc ,fara ca acesta sai cedeze partea lui . va rog ajutatima, sfatuitima cum pot intra in posesia bunului . ce pasi ar trebui sa i urmez pentru a mi recupera bunul.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:28, 20 Ianuarie 2012
pai trebuie sa vedeti cum s-a facut 'scoaterea din joc' a tatalui ...
viorelvsl a scris:

As avea nevoie de o opinie in urmatoarea speta : tatal meu inpreuna cu fratele lui, au fost proprietarii unui teren ,achizitionat in 1975.(fiecare cu drepturi egale),pe care s-a construit un imobil . Terenul si imobilul afost utilizat de fratele tatalui meu ,pana in 1994 au fost ambi frati proprietari. dar se pare ca in prezent fratele tatalui meu a facut acte de proprietate si pe tatal meu l a scos din joc ,fara ca acesta sai cedeze partea lui . va rog ajutatima, sfatuitima cum pot intra in posesia bunului . ce pasi ar trebui sa i urmez pentru a mi recupera bunul.
va multumesc
Am uitat sa precizez ca tatal meu nu a avut nici o data un act fizic decat adeverinte asa cum se facea atunci pe care nu o mai detine .cum opt intra pe firul actelor
dupa cum spuneam, trebuie vazut cum si-a facut unchiul acte de proprietate
de unde a si putea incepe cautare documentelor.mentionez ca tatal meu nu detine decat o adeverinta de pri 75?
daca tatal are vreun act ceva pe terenul respectiv poate sa faca o actiune in justitie (partaj, actiune in revendicare, actiune in constatare etc). Unchiul va trebui sa opuna actele pe care le are...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj mihdanbv mihdanbv In urma cu 2 ani am mostenit in urma decesului tatalui, terenul si parterul casei in care am locuit din 1975 (cand a fost finalizata casa) si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, Va rog sa ma lamuriti in urmatoare situatie. Bunica noastra a decedat in 1975. A avut 6 copii. Incepand cu 1990 s-au reconstituit ... (vezi toată discuția)
Actiune de revendicare imobiliare sau altfel de actiune? Imparatul Imparatul Detin in proprietate o suprafata de teren, cumparata prin metode forte incalcite si problematice de la sotia (mama mea vitrega) a tatalui meu. A facut un ... (vezi toată discuția)