avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... va rog sa imi spuneti daca este bine cum gandesc eu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

va rog sa imi spuneti daca este bine cum gandesc eu noua taxa auto ?

buna ziua,vreau sa imi achizitionez o masina sh si sunt confuz cu noua taxa. de exemplu daca vreau sa imi cumpar un opel vectra din anul 1999 dar ea a fost inmatriculata in Romania de exemplu in 2009 platesc vreo taxa ? eu cred ca nu dar vreau sa imi stiu si parerea unui specialist. va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexro13 , utilizator 13:29, 13 Ianuarie 2012
Legea privind noua taxa auto a fost publicata marti in Monitorul Oficial.
Actul normativ impune o modalitate unitara de calcul a taxei, insa stabileste ca taxa trebuie platita inclusiv de autoturismele inmatriculate in Romania inainte de 2007, pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.
Daca intentia dvs este de a achizitiona un autoturism din 2009,rezulta ca in temeiul normei in vigoare ,veti fi obligat la plata taxei
nu a-ti inteles nimic din ce am scris eu. Nu am spus ca masina e din 2009 ci este fabricata in 1999 dar adusa si inmatriculata in Romania in 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto platita in 2008 - litigiu aflat pe rolul instantei, in recurs stanculescustelian stanculescustelian In anul 2008 am achizitionat auto marca Opel Vectra, fabricat in 1999, inmatriculat in germania. Pentru inmatricularea auto in Romania am fost nevoit sa achit ... (vezi toată discuția)
Lamuriri taxa auto slandrei slandrei Va rog sa ma lamuriti in privinta taxei auto pentru un autoturism OPEL ASTRA, fabricat in anul 2000 , omologat in Romania in 09. ian .2007, inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto marinabel marinabel buna ziua,am cumparat un autoturism marca audi a6 fabricat in anul 1999.Masina a circulat in romania cu numere de Franta pana in decembrie anul trecut cand ... (vezi toată discuția)