avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ni l-a donat in parti egale prin act notarial.
Dupa decesul parintilor nu am facut succesiunea si am continuat sa locuim in cest apartament timp de 5 ani.
Printr-un act notarial eu am renuntat la drepturile mele asupra imobilului in favoarea fratelui meu care nu a semnat nici un fel de document.
As dori sa stiu daca acest apartament poate fi vandut de fratele meu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:17, 22 Octombrie 2008
1. va rog sa nu mai scrieti cu litere de tipar (deseori eu refuz sa mai stau sa descifrez astfel de texte - contrar parerii celui care le scrie crezand ca astfel atrage atentia).

2. succesiunea de deschide prin moarte. Cata vreme spuneti ca parintii au decedat aici vorbim depre o mostenire deschisa. (ceea ce se intampla la notar se cheama dezbatere succesorala). Renuntarea, ca act de optiune succesorala, se face in termen de 6 luni de la data dechiderii succesiunii = data mortii celui despre a carui mostenire e vorba.

3. Asa cum spunea dl Liviu Bordas, e important continutul actului despre care faceti vorbire (altminteri vorbim...ca sa ne aflam in treaba - adica in totala necunostinta de cauza).
themis a scris:
Sunteţi sigur că era notar public? Eu am serioase îndoieli.

Si eu am vazut acte de-astea de "renuntare", ziceau in mare ca declarantul renunta la orice drept si pretentie asupra bunului X. Nu inteleg ce notar poate redacta si autentifica asa ceva, cert e ca sunt si asemenea exemplare.
Andreea Lisievici a scris:

themis a scris:
Sunteţi sigur că era notar public? Eu am serioase îndoieli.

Si eu am vazut acte de-astea de "renuntare", ziceau in mare ca declarantul renunta la orice drept si pretentie asupra bunului X. Nu inteleg ce notar poate redacta si autentifica asa ceva, cert e ca sunt si asemenea exemplare.



Un notar prost. Căruia, ministrul care i-a dat ştampila pe mînă ar trebui să i-o retragă.

Nu. Retractez. Trebuia să i-o retragă înaite de a i-o da! =D> ªi să-l trimită la carte. Sau la sapă!

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? neahorneac neahorneac Subiect: Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? Sunt nou pe forum,si rog pe cineva sa ma ajute.Sunt pe punctul de a incheia un act de donatie intre mama mea ... (vezi toată discuția)
Model de contract GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am incheiat cu prietena mea (noi necasatoriti) un contract de vz-cu cu uzufruct (fara alta clauza), noi fiind nuzi proprietari iar parintii ei ... (vezi toată discuția)