Buna,
Si eu caut un apartament.....am avut insa niste surprize de proportii. Am cautat anunturile pe net, numai ca de fiecare data cand sunam si intrebam daca apartamentul respeciv mai este pe piata, mi se spunea ca s-a vandut.
Placa majoritatii este urmatoarea: "Ah nu, apartamentul asta nu mai este de vanzare, la banii astia ce vroiati! Dar noi suntem agentie, pot sa va caut alte oferte, ce va intereseaza?" Nesimtirea si tupeul, sunt in floare dupa cum se "vede".
Am avut si eu o experienta de genul, cu aceste conventii de vizionare, care dupa parerea mea nu sunt altceva decat niste hartii ilegale, care contin niste clauze mai mult decat abuzive!
Acum intrebarea mea este urmatoarea: pe aceeasi conventie au fost trecute toate adresele apartamentelor care corespundeau cerintelor tale?
Ar fi trebuit sa semnezi dracia aia, doar daca in ziua respectiva aveai programari de vizionare pentru toate acele adrese.
Daca nu s-a intamplat acest lucru, este clar ca nu au cum sa iti ceara acei bani.
Ce inseamna ca ti-au fost prezentate? Verbal, sau le-ai si vazut?
Pot sa iti dau un sfat: fa reclamatie la OPC!!! Ai mari sanse de castig. Nu trebuie decat sa trimiti un mail, cu numele si adresa ta complete si copia acelei conventii atasata de mail si sa le explici exact cum a stat treaba. Crede-ma ca daca in acea conventie gasesc clauze abuzive, sigur vei castiga. Raspunsul il vei primi in genere in 30 zile de la data cand iti vor trimite pe mail, numarul de inregistrare al petitiei/reclamatiei.
Eu cautand info despre aceste conventii am gasit asta:
[ link extern ]
Acolo vei gasi exact articolele din conventii, care le-au adus amenzile agentiilor imobiliare.
Daca se regasesc si in conventia ta, cu atat mai mult.
Nu trebuie sa inghitim toate aceste nereguli si ilegalitati. Eu de fiecare data cand am constatat ca mi-au fost incalcate drepturile de consumator, am facut reclamatii la OPC si de fiecare data, am castigat.
Daca te mai suna, cred ca poti sa ii reclami si la politie, sau macar poti sa ii amentiti cu asta.
Sper ca te-am ajutat, cat de cat :)
Bafta iti doresc!
P.S. Ar fi util pentru altii, care se afla in situatia ta, sa postezi si deznodamantul acestei povesti, daca te hotarasti sa le faci reclamatie.
Eu am sa fac zilele acestea reclamatie la 2 agentii.......