avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru oprire autovehicol
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru oprire autovehicol

Buna ziua,

Am gasit o amenda de la Primari Cluj-Napoca pe autovehicul.
Scrie asa: oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/autovehiculelor destinate transporturilor de persoane sau marfa, cu masa maxima autorizata de peste 2 tone pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, se sanctioneaza cu amenda de la 400 - 800 lei

- Fiind inclusa si oprirea.. ce inseamna asta? Ca respectivul autovehicul nu are voie sa opreasca nicaieri? Din clipa in care a parasit incinta societatii care idetine respectivul autovehicul, si pana la intoarcerea la baza, nu are voie sa opreasca nicaieri? Trebuie sa mearga incontinuu? Nu e voie sa opreasca sa incarce descarce marfa sau persoane?

- Pe actul de constatare nu exista nici o informatie unde s-ar putea contesta respectiva amenda.

Cum se poate contesta o asemenea amenda de la primarie, abuziva spun eu.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
c_mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: c_mircea , utilizator 12:21, 13 Ianuarie 2012
Conform legislatiei in vigoare amenda in cauza poate fi contestata la Judecatoria Cluj-Napoca.
Motivul princial: lipsa descrierii detaliate a faptei in procesul verbal.
Cu stima
UPDATE:

Am gasit o amenda de la Primari Cluj-Napoca pe autovehicul.
Scrie asa: oprirea, stationarea si parcarea vehiculelor/autovehiculelor destinate transporturilor de persoane sau marfa, cu masa maxima autorizata de peste 2 tone pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, se sanctioneaza cu amenda de la 400 - 800 lei

Amenda e de fapt ACT DE CONSTATARE si a fost data de politia locala a primariei.
Contestatia se face la primarie.

Am facut contestatie in felul urmator:

"""Subsemnatul ... am primit amenda deoarece as fi oprit pe domeniul public cu un autovehicul cu masa maxima autorizata peste 2 tone.
Autovehiculul este adus din UK, in clipa de fata este cu numere rosii, iar singurul act este o AUTORIZATIE PROVIZORIE DE CIRCULATIE si asigurare RCA.
Aceste 2 acte sunt singurele necesare pe teritoriul Romaniei pana la eliberarea unui talon si testul RAR.
De la politie s-a primit doar autorizatia provizorie, nefiind necesar nici un alt act pentru a conduce respectivul autovehicul pe drumurile publice.
Pe autorizatia de circulatie scrie doar atat: serie sasiu, propietar, numarul rosu 139***.
Atata timp cat nu s-a efectuat testul RAR care sa decida masa maxima autorizata, si atata timp cat autovehiculul nu are trecut nicaieri masa maxima autorizata, consider nejustificata amenda.
Daca RAR va hotara masa maxima autorizata sub sau peste 2 tone, asta ramane de vazut, insa momentan nu exista o hotarare cum ca masa maxima autorizata ar fi de peste 2 tone.
Pe actele autovehiculului care au fost trimise inapoi in UK, era trecut doar 1600KG UNLOADED, ceea ce specifica masa goala a autovehicolului. In acele acte nu exista nici o referire la masa maxima autorizata, reglementarile din UK fiind diferite de cele din Romania. Chiar daca ar fi fi fost reglementat la o anumita masa maxima autorizata in UK sau alta tara, aici in Romania la purtator exista NUMAI asigurarea si autorizatia provizorie pe care nu e specificata masa maxima autorizata. Acestea sunt sigurele acte valabile/valide pe teritoriul Romaniei, pana la efectuarea RAR-ului si eliberarea unui talon in care sa fie specificata masa maxima autorizata.
In consecinta, neputandu-se stabili daca masa maxima autorizata este peste 2 tone, amenda este nejustificata."""

Conduc o dubita VW LT de la o firma care produce pufuleti. Duba incarcata la maxim cu pufuleti.. nici nu cred ca sare de 200 KG pe langa masa ei.


N-am posibilitatea acum sa uploadez o poza cu o autorizatie provizorie de circulatie, dar cine a vazut sau a avut autorizatie pentru numere rosii, stie ca nu este trecuta masa maxima autorizata.
O parere.. am facut bine contestatia?

p.s. n-am stiut de legea asta locala, si o consider o porcarie.. un SUV incarcat cu persoane si bagaje depaseste 2 tone. La fel un S klasse, un A8 sau un seria 7. Totodata daca un conducator vede un accident, el nu trebuie sa opreasca, oprirea insemnand 5 minute, iar stationarea peste 5 minute, deci nu va opri sa acorde primul ajutor deoarece exista riscul sa fie amendat pentru oprire voluntara.. desi legea circulatiei spune ca daca vezi accident opresti.. se incaleca legile..
Eu n-am stiut de asemenea lege absurda, dar voi avocatii, nu puteti face nimic?
Un exemplu gasit pe google:

Audi Q7 3.0 TDI quattro
Date tehnice:
Caroserie: 2 volume, 7 locuri
Dimensiuni (L/l/h) cm 5.086/1.983/1.737
Masă proprie (kg) 2.325
Masă maximă autorizată (kg) 3.120
Transmisie automată în 6 trepte cu funcţie Tiptronic

La un SUV Audi Q7 masa lui propie depaseste 2 tone.. nici nu mai are rost sa discutam cand e cu pasageri.
Proprietarii de SUV-uri nu au voie sa opreasca in oras sa faca cumparaturi, sa manance o pizza, etc?

In fine.. ma departez de la problema mea, va rog niste sfaturi daca am facut bine contestatia de mai sus.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
c_mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politie pentru oprire aprovizionare magazin daponte stefan daponte stefan Buna ziua, Nefiind un specialist,intreb pe cei care stiu daca politia poate amenda un administrator de firma care opreste pentru aprovizionarea magazinului pe ... (vezi toată discuția)
Cat c laudoni123 laudoni123 pot conduce 18 tone sau 22t daca posed permis categoria c doar?multumesc (vezi toată discuția)