avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA emitere factura ajustare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

emitere factura ajustare tva

Buna ziua,

Avem un client neincasat din 2008 in valoare totala de 126985.07, procedura de faliment a fost inchisa in baza unei hotarari judecatoresti.
Pentru ajustarea tva-ului noi trebuie sa emitem o factura pentru valoarea neincasata in minus, intrebarea mea este : avand in vedere ca in 2008 cand s-a emis factura tva-ul era de 19 % iar acum este 24 % care sunt valorile pe care le inscriu in factura de ajustare a tva-ului? Trec baza 106710,14 si tva-ul de 20274,93 asa cum erau valorile in 2008, noi vrem sa cerem de la stat rambursarea tva-ului neincasat...
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:53, 13 Ianuarie 2012
se ajusteaza TVA colectata in cota aplicata la momentul exigibilitatii, adica 19%.
daca la momentul respectiv ati colectat 20274,94, aceeasi suma o treceti acum cu semnul minus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)
Tva aferent factura de retur Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am intrebare pt o firma care aplica TVA la incasare. Care este exibilitatea TVA-ul aferent unei facturi de retur? Se scade din valoarea neexigibila sau se ... (vezi toată discuția)
Marfa vanduta catre firme la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment radu_rus radu_rus am vandut marfa catre o firma la care s-a pronuntat sentinta de inchidere a procedurii de faliment si am inteles ca pot deduce TVA-ul aferent sumei pe care o ... (vezi toată discuția)