avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce datorii am fata de prestator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce datorii am fata de prestator?

In 2008 am semnat un contract cu "Firma A" pentru furnizarea serviciilor de internet. Aceasta "Firma A" lucra in parteneriat cu o a doua, "Firma B" (care punea la randul ei la dispozitie servicii de televiziune si telefonie). La inceputul contractului apare urmatoarea formulare:

Incheiat intre Beneficiar pe de o parte si Firma B (...datele firmei) precum si Firma A (...datele firmei) denumite in continuare Prestatorul, daca nu este specificat in mod expres altfel.

La sectiunea servicii, unde este bifata doar optiunea de internet, singura de altfel solicitata, apare urmatoarea:

Nota: Serviciul de acces la internet va fi furnizat si facturat de catre Firma A, conform conditiilor gererale."

In 2010, Firma A a predat (de fapt, a vandut) toti clientii carora le oferea servicii de internet Firmei B, fara instiintare scrisa sau de alta natura asupra acestor schimbari. Mentionez de asemenea, ca nu a fost semnat niciun contract sau act aditional cu aceasta Firma B pentru continuarea contractului initial.

La momentul respectiv s-a incercat depunerea la Firma B a unei cereri de reziliere a contractului initial, ceea ce nu a fost posibil deoarece nu expirase perioada contractuala. Au fost achitate serviciile utilizate pana in momentul respectiv, dupa care s-a incetat atat utilizarea cat si plata. Conform contractului, dupa o luna de neplata, prestatorul trebuia sa inceteze furnizarea de servicii.

In aceste conditii, la ce pretentii financiare are dreptul Firma B catre beneficiar? Are beneficiarul datoria de a achita alte sume catre Firma B in conditiile in care nu a fost instiintat de preluarea lui de catre acesta, nu a avut un alt contract cu aceasta, iar firma A a fost desfiintata?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce datorii am fata de prestator? melodyrose27 melodyrose27 In 2008 am semnat un contract cu \"Firma A\" pentru furnizarea serviciilor de internet. Aceasta \"Firma A\" lucra in parteneriat cu o a doua, \"Firma B\" (care ... (vezi toată discuția)
Act aditional Weisz Weisz Buna ziua Am un contract cu o anumita firma de televiziune, dupa expirarea perioadei contractuale s-a efectuat un act aditional valabil 2 ani, perioada ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract manuela-p manuela-p buna ziua-am doua contracte cu o firma. primul contract a fost semnat la data de:13-12-2007,contract pentru furnizarea serviciului de internet,abonamentul ... (vezi toată discuția)