avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii repetate la primarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii repetate la primarie

Sunt intr-o situatie crincena, de nemaipomenit!
Am concediat ca presedinte de asociatie, prin hotarirea AG o firma de administrare care nu facea treaba. Ne-au reclamat de razbunare la primaria de sector, am avut control acum citeva luni. Nu am primit amenda, au gasit ok.
Am angajat un nou administrator care nici asta nu face ce scrie in contract desi e platit cu o suma mare, ca si cum ar face toate operatiunile. De cite ori i-am atras atentia sa faca ce scrie in contract, tipa, ameninta, birfeste cu locatarii persoana mea.
Eu l-am adus pe acest om si este mizerabil ce face. Am decis sa reziliem si cu el si stiind probabil ca i se apropie finalul ne-a reclamat si asta la primarie, mi-a comunicat acum 2 zile ce a facut. El, care nu si-a facut treaba conform contractului.
Spuneti-mi, ce pot sa fac sa opresc asemenea abuzuri, chiar primaria vine la orice sesizare aiuristica? Noi ar fi trebuit sa-i reclamam pe acesti administratori, au facut si fac multe porcarii. Va dati seama ce mizerie, sa cistigi niste bani datorita unei asociatii, a unui om si cind te trage de mineca sa muncesti tu il reclami.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: elenamarta , utilizator 18:14, 30 Ianuarie 2012
si ce a reclamat administratorul,mai exact?
chiar asa? ce au reclamat firma initiala si mai nou administratorul actual?
e cam ciudat, deobicei se reclama tocmai activitatea lor.

am avut si noi un control de la s3, seviciu specializat, acum 2 luni in urma unei sesizari de la un proprietar, totul a fost bine, toate actele in regula, activitatea in regula. Doamnele foarte dragutze ... ca atitudine, nu sariti la gatu meu ...

si am pus Dumnealor aceeasi intrebare: intelegem ca e dreptul lor (aka propr) sa reclame ce le trece prin cap (3 din 4 puncte ale sesizarii nu aveau legatura cu asociatia in sine ci mai degraba cu dezvoltatorul complexului) dar totusi se poate face o filtrare de catre primarie a ce merita investigat si ce nu? Raspunsul a fost simplu si relativ sec: NU. Se investigheaza orice sesizare, indiferent ce scrie in ea, daca este facuta de proprietar cu mentiunea ca are legatura cu activitatea asociatiei. Nu au ce face, vor pierde timpul, daca asta presupune respectiva sesizare, si al lor si al nostru.
De multe ori, aici pe forum, s-au plans unii ca primaria nu reactioneaza, ca nu se face nimic atunci cand cineva sesizeaza, ca cei de la primarie sunt mana in mana ba cu administratorul, ba cu presedintele...
Acum alta suparare: primaria se implica, raspunde la sesizari. De ce raspunde?
Simplu. Asa este firesc, cum s-a explicat si mai sus, ca cei de la primarie sa se implice, sa raspunda la sesizari, sa ajute, sa indrume, sa controleze...
@Costica33,
Trebuie sa va inarmati cu rabdare, ca asa cum la sesizarea anterioara primaria a constatat ca activitatea dv este in regula, asa se va intampla la orice control si la orice verificare daca respectati legislatia.
Cat despre reclamagii, fiecare pasare pe limba ei piere.
Asa ca, e bine ca in momentul cand aveti probleme cu un administrator (persoana fizica sau juridica) sa faceti o adresa sau macar sa treceti pe la serviciul din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari. Treceti pe-acolo si rugati-i sa va dea o lista cu administratorii atestati si chiar solicitati-le sprijinul sa va recomande cativa administratori din care sa alegeti. Cu aceasta ocazie povestiti-le si ceea ce ati patit cu ultimii doi administratori. Toate acestea raman acolo si pe viitor cei care v-au creat dv probleme, vor avea si ei probleme.

Nu cunosc continutul reclamatiilor lor, din pacate.
Primaria ne-a controlat per general si in detaliu, la acte.
Eu ce stiu este ca de cite ori i-am pus pe acesti administratori sa respecte contractele isi sa faca treaba, au sarit si au ripostat astfel, atunci cind au aflat ca se apropie rezilierea. Nu stiu ce urmaresc, primaria oricum nu poate schimba presedintele si banuiesc ca ei urmaresc sa ma dea jos pe mine ca sa ramina ei cu contractele grase de administrare. Cei doi administratori de care vorbesc nu si-au respectat dovedit obligatiile contractuale, au avut mereu o atitudine negativa cind li s-a cerut sa faca treaba pentru care sunt platiti. Primii au plecat cu banii asociatiei. Au ajuns sa ma birfeasca cu locatarii, doar, doar or ramine ei si sa plec eu din functie.
Asta e cind incerci in Romania sa pui pe cineva la treaba. Initial semneaza contracte in care isi asuma ca vor face n sarcini dupa care nu mai vor sa le faca si doar cu scandal si in apropiere de reziliere se apuca de treaba. Asta nu e normal. N-are nimeni nervi si timp si energie pentru certuri cu administratorii sa faca ce scrie in contracte. Domnul Adrian, asa voi face, voi scrie si eu la primarie. Acolo e un colectiv de doamne si dre. care probabil sunt usor de manipulat si de aceea le merge.
Dar nu mi se pare normal, control din 2 in 2 luni de zile.
Ce le spuneti sa faca si nu fac?

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari seecofee seecofee administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind ... (vezi toată discuția)
Garantii profesionale si materiale dara3923 dara3923 Va rog sa ma faceti sa inteleg ce inseamna 'garantii profesionale si materiale' in cazul unui administrator al unei asociatii de proprietari. Garantia ... (vezi toată discuția)
Expert contabil asociatie-atestat administrator? ingerasmic ingerasmic Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati sa lamuresc un aspect: sunt expert contabil tin contabilitatea la o asociatie de proprietari. In urma unui ... (vezi toată discuția)