avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de locatari

administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind a venit la asociatie acum 4 ani ma incarca la apa rece si pina anul trecut cind am montat calorimetre si la cadura trecea niste sume imense cu singura explicatie ca sint pierderi si nu le poate remedia deoarece locatarii nu vor da bani si astfel incarca in fiecare luna notele de plata.La un moment dat mi-a spus ca trebuie sa-mi fac verificarea periodica la apometre ca de aceea ma incarcat ca am avut citiri prea mici si am fost nevoit sa le schimb cu altele noi desi cele vechi functionau si cind l-am intrebat daca i-a verificat pe ceilalti locatari mi-a raspuns ca nu este treaba lui si mai nou sa fac cerere daca vreau sa verifice si la altii.Acum citva ani am avut caloriferele sigilate toata iarna cu proces verbal sigilii si semnatura de la cet si tot ma pus la plata in fiecare luna iar cind i-am spus a zis sa platesc ca nu mai poate sa modifice listele da ma scade el cumva si nici pina in ziua de azi nu a facut-o .....mai sint si altele dar cred ca deocamdata ajunge
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
seecofee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 17:52, 30 Noiembrie 2009
va rog sa veniti cu lamuriri
1.cu ce va incarca ?
2.sunteti sigur ca presedintele va incarca?,banuiesc ca este vorba despre cotele de contributie,nu ?
seecofee a scris:

ce masuri i-mi recomandati sa iau impotriva presedintelui de administratie a asociatiei de locatari care ma incarca nejustificat la plata .Desi am facut reclamatie in 2006 la serviciul special al primariei pentru aceste probleme nu am primit nici un raspuns si in acesti ani situatia s-a agravat acesta devenind chiar agersiv .Va rog respectuos sa ma ajutati!


Aveti mai multe posibilitati, in functie de datele concrete:
- puteti sa mai faceti o reclamatie la primarie, iar in situatia in care nu primiti nici un raspuns in termenul legal de 30 de zile, puteti sa va adresati sectiei de contencios administrativ;
- in functie de genul de agresivitate manifestat de administrator, puteti formula plingere penala;
- in situatia in care aveti dovezi concrete ca "ati fost incarcat la plata" puteti sa chemati in judecata asociatia si sa solicitati restituirea sumelor platite in plus.
Mult succes!
Pe langa cele scrise de sacalul, ar fi interesant daca presedintele are atestat de administrator. Din ceea ce ati scris dvs., rezulta ca este si presedinte si administrator.
Referitor la pierderi, lla avizier ar trebui sa fie trecuta valoarea facturii pentru caldura. Faceti un efort si adunati toate sumele percepute de la proprietaripentru caldura si vedeti daca se "pupa" cu suma de pe factura.
Cand comunicati in scris indexul, faceti o copie de pe acel bilet si daca va incarca, urmati contestati listele in termen de 10 zile de la afisare.

"Art. 12 din HG 1588/2007:
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile"
presedintele nu are atestat sigur si as vrea sa stiu daca exista un plafon de salarizare pentru el si daca poate sa i-a si salariu de administrator? apropo pe multe liste de plata la intretinere apar discordante la metrajul de apa consumat ex. doua persoane 13 metri cubi trei persoane 10 metri o persoana 1-2max metri cubi. vi se pare ceva in neregula As mai dori un singur lucru sa stiu daca presedintele administrator are obligatia sa controleze apometrele din apartamente
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
seecofee, utilizator
Presedintelui nu-i trebuie atestat. Numai administratorul trebuie sa aiba atestat. In cazul cand asocoiatia ramane fara asministrator membrii comitetului (din care face parte si presedintele) preiau atributiunile administratorului.
In adunarea generala se stabileste un buget de venituri si cheltuieli, iar comitetul poate stabili sumele exacte pentru fiecare functie dar trebuie sa se incadreze in acest buget aprobat.
Daca munceste oricine poate cumula mai multe venituri.
Pentru ca ati specificat ca apartamentele au apometre individuale nu mai are legatura nr de persoane, iar pe lista apare cantitatea de apa conform apometrului si nu conform numarului de persoane.
Apometrele din apartament se verifica de catre administrator sau in lipsa acestuia de catre presedinte sau alti membri ai comitetului asa cum reusesc si ei sa preia atributiunile administratorului.

Alte discuții în legătură

Presedintele ia salariul administratorului dodo70 dodo70 Buna seara! Vreau sa semnalez un fapt care se petrece de ceva vreme la noi in asociatie. Am avut angajat un administrator care a prestat pana in luna octombrie ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Retributie vicepresedinte vicar vicar Buna ziua un vecin mi-a spus ca a vorbit cu un presedinte de bloc(nu cel de la noi) vis-a-vis de salariul vicepresedintelui, cum ca acesta nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)