avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele ia salariul administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele ia salariul administratorului

Buna seara! Vreau sa semnalez un fapt care se petrece de ceva vreme la noi in asociatie. Am avut angajat un administrator care a prestat pana in luna octombrie a anului trecut ,dupa care si-a dat demisia. Respectivul a fost retribuit cu o suma de bani .Dupa plecarea acestuia presedintele asociatiei si-a insusit salariul adm. renuntand la indemnizatia lui de presedinte care erea mult mai mica ! Intrebarea mea este daca s-a procedat legal ? Mentionez ca indemnizatia de presedinte a dat-o altor persoane din comitetul de conucere! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:34, 30 Ianuarie 2012
Asociatia de proprietari se organizeaza si functioneaza in conformitate cu prevederile Legii 114/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei 85/2001

Asociatia de proprietari este condusa de adunarea generala a proprietarilor, care este formata din cate un reprezentant al fiecarei familii de proprietari

Presedintele asociatiei de proprietari isi asuma obligatii in numele acesteia si o reprezinta in derularea contractelor, in relatiile cu tertii, precum si in fata instantelor de judecata.

Adunarea generala alege, dintre membrii asociatiei de proprietari, comisia de cenzori sau hotaraste delegarea atributiilor comisiei de cenzon unor persoane fizice sau juridice, asociatii sau agenti economic specializati;
- revoca, atunci cand este cazul, oricare dintre membrii comitetului executiv sau ai comisiei de cenzori, alegand un succesor pentru ocuparea locului vacant, prin votul majoritatii simple a celor prezenti;
Presedintele face pe administratorul?
Ar trebui angajat administrator, iar presedintele sa-si reia functia pentru care a fost ales.

Interventie moderator
@av.SimonaSuivan
Legea dupa care functioneaza asociatiile este 230/2007.
Actualizati-va cunostintele in domeniul asociatiilor de proprietari, va rog.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns! Intrebarea mea este urmatoarea: Adunarea Generala a hotarat angajarea unui administrator pe care sa-l platim cu o suma de bani.In acelasi timp presedintele am hotarat sa fie retribuit cu o alta suma de bani. Aum ca administratorul a demisionat este legal ca presedintele sa ridice si indemnizatia administratorului atata timp cat el nu mai lucreaza sau trebuis sa fie suspendata pana la angajarea altui adminisrtator ? Multumesc!

Da . Presedintele si-a facut un obicei sa-i faca pe administratori sa plece. In ultimii 8 ani am avut 6 administratori .In timpul cat au fost angajati administratorii acestia s-au plans ca nu au acces la gestionarea asociatiei ,respectiv presedintele avea acces la bani,la sediu ,face aprovizionarea...
elga50, moderator
Daca isi ia salariul administratorului, atunci sa faca munca administratorului pana angajati altul, dar indemnizatia lui nu o poate transmite altuia.
elga50, moderator
Dupa plecarea administratorului legea il obliga pe presedinte sa angajeje un altul dupa cat timp ,sau nu este precizat? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Concediu administrator, casier, contabil laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si ... (vezi toată discuția)