avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Concediu administrator, casier, contabil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Concediu administrator, casier, contabil

buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si contabil... nu este fond de rulment aprobat... trebuie sa ramana cineva la casierie ,nu? si daca nu isi ia nimeni responsabilitatea asta? cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:19, 24 Decembrie 2014
Fiind angajata cu C.I.M. aveti drepturile si obligatiile stabilite prin Codul muncii. Concediul de odihna se programeaza la inceputul anului calendaristic.

Fiti mai explicita in descrierea situatiei in care va aflati.
La modul ideal un administrator angajat cu CIM trebuie sa se bucure de drepturile pe care le are orice angajat.
Intr-un loc de munca dintr-o societate comerciala, sa zicem, atributiile angajatului sunt redistribuite altor angajati si omul poate pleca in concediu.
In asociatiile de proprietari aceste atributiuni ar putea fi preluate de presedinte care este si indemnizat (sau nu) sau de un alt membru al comitetului executiv sau de mai multi, dar acest lucru nu se intampla. Nu se baga nimeni sa incaseze, sa faca plati, sa scoata liste de intretinere sau sa actioneze in caz de reparatii urgente. Practic activitatea asociatiei s-ar bloca. Sunt extrem de putine asociatii in care presedintele sau mai multi membri ai comitetului accepta sa preia aceste atributiuni pe perioada concediului de odihna al administratorului.
Asta vrea sa spuna utilizatoarea.
Daca ar fi dupa mine, si eu as face asa cum spuneti dvs., as vrea sa fie Codul muncii mai flexibil, desi sindicatele zic ca cel actual este prea putin restrictiv. Insa, legea e lege si se aplica tuturor celor ce intra sub incidenta ei.
laurab82 a scris:
.. va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha

Discutati cu presedintele asociatiei sa va aprobe concediul de odihna. Concediul de odihna pentru anul 2014 trebuie luat pana la sfarsitul anului.
Presedintele discuta cu membrii comitetului executiv care vor prelua atributiunile administratorului pentru perioada cat sunteti in C.O.
Ca sa fie mai clar si mai lamuritor pentru toata lumea, ganditi-va ca orice administrator poate avea un accident, o boala si se interneaza 3-4 saptamani in spital. Asociatia trebuie sa functioneze iar legea 230/2007 prevede membrii comitetului executiv preiau atributiunile administratorului indiferent de motivul lipsei acestuia (a gasit alt loc de munca, e bolnav, e arestat, a fugit in strainatate, a intrat in C.O.....)
.. nu este fond de rulment aprobat...

Nu are nici o legatura fondul de rulment cu preluarea atributiunilor administratorului de catre membrii comitetului.
..trebuie sa ramana cineva la casierie ,nu? si daca nu isi ia nimeni responsabilitatea asta? cum se procedeaza ?

La casierie si nu numai trebuie sa fie cineva. Dar comitetul poate decide si sa anunte membrii asociatiei prin afisare, ca, de exemplu in perioada ......, programul de incasari se stabileste astfel: in fiecare joi de la ora 18 la 19.
Daca nu-si ia nimeni responsabilitate explicati-le ca va imbolnaviti o saptamana si-atunci nu numai ca trebuie sa gestioneze asociatia dar va trebui sa vina si-n vizita la spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator asociatie de proprietari VatafuAnca VatafuAnca Administratorul asociatiei de proprietari a plecat prin demisie,Cat timp este legal ca o asociatie sa nu aiba administrator, casiera preluind din atributiile ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani pentru concediu de odihna neefectuat CeciliaW CeciliaW Sunt salariata la o asociatie de proprietari , postul meu in cadrul acestei societati este unic , (casier + contabilitate primara) ,nu este o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)