avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Compensare in bani pentru concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Compensare in bani pentru concediu de odihna neefectuat

Sunt salariata la o asociatie de proprietari , postul meu in cadrul acestei societati este unic , (casier + contabilitate primara) ,nu este o alta persoana care ma poate inlocui . Nu am efectuat concediul de odihna deoarece daca plec in concediu , activitatea asociatiei va fi afectata. Intrebarea mea este : daca pot fi compesata cu bani pentru concediul de odihna neefectuat. Ca sa pot efectua concediul de odihna , asociatia ar fi obligata sa angajeze temporar o alta persoana , deci tot ar cheltui bani in plus.
Cel mai recent răspuns: CeciliaW , utilizator 22:11, 16 Decembrie 2015
Cu privire la efectuarea C.O. Codul muncii prevede:
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Asadar trebuie sa efectuati C.O. acum sau in cel mult 18 luni. Si atunci o sa luati si banii pentru C.O.
Cat priveste inlocuirea dumneavoastra pe durata efectuarii C.O. cititi legea 230 si HG 1588/2007 si aflati ca membrii comitetului executiv preiau atributiunile administratorului in cazul lipsei acestuia indiferent de motiv. Cred ca este un motiv efectuarea C.O. tot asa cum poate interveni un Concediu medical si alte asemenea situatii.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu administrator, casier, contabil laurab82 laurab82 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum este corect si legal sa am concediu de odiha daca eu sunt in asociatia de proprietari administrator,casier si ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ramas neefectuat din 2010 Marcel1340 Marcel1340 Sunt Politist; am fost bolnav, internat 2 luni in Sanatoriu, apoi inca 8 luni am continuat tratamentul in C.M. la domiciliu, in perioada ... (vezi toată discuția)
Lipsa temporara presedinte si vicepresedinte asociatie de proprietari danflisc danflisc Va rog sa ma ajutati intro problema. Avem urmatoarea situatie, presedintele si vicepresedintele urmeaza a parasi tara pentru o perioada scurta de timp si dorim ... (vezi toată discuția)