avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... psihologia minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

psihologia minor

cum sunt facute audierile la tribunal ale minorului de sub 10 ani de catre psihologul tribunalului? cerute de sot, si in ce masura ajuta un proces de divort? cind in fosta familie mai este un copil de sub 2 ani,sunt incredintati mamei prin ordonanta(erau la bunicii din partea tatalui la distanta de 200km ptr.ingrijire temporara,in momentul parasirii domiciliului de catre tata,)si au trecut ambii copii prin traume psihice la toate vizitele saptaminale ale mamei,si mai ales in momentul cind s-au vazut cu jandarmi , executor si politie dati mamei dupa mai mult de 5 luni in care aceasta nu a acut voie sa ii ia sa se plimbe nici macar pe strada cu ei? cind sotul nu aduce dovezi de domiciliu nou,dar cere program de vixita si in tot al doilea weekend de vineri pina duminica.nici macar dovada de salar nu este la dosar ca sa se poata duce la hotel cu ei?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:06, 28 Octombrie 2008
Eu cred ca judecatorul va audia minorul in camera de consiliu.
Nu psihologul tribunalului.
Cu dovezile referitoare la domiciliu depinde cum va aprecia instanta.In mod normal trebuie sa faca aceasta dovada.

avocat Claudiu Lascoschi
Minorul care a depasit varsta de 10 ani poate fi audiat la cererea instantei, dar acest lucru se face de catre judecatorul cauzei si obligatoriu ,in sala de consiliu.
Pretentia de a face dovada de domiciliu sau salariu este una subiectiva.
Oricum, instanta decide !:thumbup:
De ce dovada de domiciliu nou? Ala vechi ce are, nu sta acolo? Ala declarat in cererea de divort sau intampinare... :-/
Ca trebuie sa se faca ancheta sociala, nu e la latitudinea instantei sa ceara sau nu dovada domiciliului... La fel cu salariul, trebuie dovedite veniturile pentru pensie de intretinere...
Instanta trebuie sa se pronunte, deci trebuie sa ceara dovezi in sensul asta.
inainte de cererea de divort a mamei,tatal a parasit domiciliu,santajind pe mama in fel si chip,,,, mai ales ca nu o lasa sa isi vada si sa ii ia pe copii ,,,,acestia fiind la parintii lui,,,,,amenintari pe care le-a si pus in practica pe perioada desfasurarii procesului de ordonanta prezidentiala deschis de mama ptr. asi putea tine copii la ea si nu la bunici.....chiar si cu program de cresa si gradinita de la ora 8-17 mama lucreaza....dupa executarea sentintei de aducere a copiilor la mama tatal a cerut program de vizita si si de ai duce in localitatea bunicilor la 170km departare....
adesti copii chiar trebuie sa faca naveta de acuma de la aceasta virsta?tatal lucreaza si locuieste in acelasi oras cu mama dar in chirie.....iar bunicii sunt doar de 50 de ani si perfect sanatosi de ce nu pot veni sa isi vada nepotii? nu suntem din capitala.....
Ok, el trebuie doar sa cmunice instantei unde sta ca sa se efectueze ancheta sciala la acel domiciliu. Da, bunicii pot veni in vizitam dar tatal ar fi indicat sa-i mai ia la el uneori...
Pentru binele lor...
Daca se plictiseste sau nu mai vor copiii la un moment dat, macar dv. v-ai facutbdatoria de mama si nu i-ati impiedicat la relatii cu tatal.
Succes si copii fericiti!

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor - op Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Urmare a divortului, fiica mi-a fost incredintata spre crestere si educare, iar fostei sotii baietelul. In favoarea mea s-a stabilit un program de vizita ... (vezi toată discuția)
Audierea copiilor in procesul de divort Eladaela Eladaela Buna seara!Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii. Ma intereseaza cum anume se desfasoara audierea copiilor pentru a se stabili custodia si daca ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)