avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto 2012

In cazul in care am inmatriculat o masina in anul 2010 adusa din UE, platind taxa in vigoare la data respectiva, iar ulterior am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care mi-a fost restituita suma de bani platita, cel caruia i-am instrainat masina mai este obligat sa plateasca Noua taxa auto in momentul in care o inmatriculează pe numele acestuia?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: eds2008 , utilizator 23:38, 20 Ianuarie 2012
In lege este specificat in clar, celor care au platit taxa de poluare. In cazul d-voastra nu se va mai plati o data, masina fiind scutita de taxa!
Noul proprietar a mers la politie sa o inmatriculeze iar acestia au refuzat. Acestuia i s-a cerut pe langa chitanta care atesta ca a fost platita taxa si o declaratie de la trezorerie precum nu i s-a rambursat taxa vechiului proprietar (aberant dupa parerea mea). Motivand ca daca i s-a rambursat taxa vechiului proprietar acesta trebuie sa plateasca taxa auto in vigoare pentru a putea inmatricula autoturismul.
Ce este de facut in acest caz ?
In art.4 din HOTÃRÂREA privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a
Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
este precizat doar faptul ca se va elibera un document care sa ateste ca proprietarului platitor nu i s-a restituit suma de bani platita sau diferenta cuvenita nefacandu-se nici o referire la ce se intampla cu cei carora li s-a restituit suma de bani, in urma unei hotarari judecatoresti. Revin la intrebarea anterioara, Ce este de facut in acest caz ? Este normal sa se refuze inmatricularea unei masini aflata in acest caz, daca nu exista un temei legal in acest sens.

ART. 4
(1) În cazul în care se solicită prima transcriere a dreptului de proprietate în
România pentru un autovehicul înmatriculat după 1 ianuarie 2007 și până la intrarea în
vigoare a legii, iar proprietarului plătitor al taxei speciale pentru autoturisme și
autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia
sau valoarea reziduală prevăzută la art. 7, alin. 1 din lege, organul fiscal competent
eliberează un document care evidențiază această situație.
(2)Documentul prevăzut la alin.(1) se prezintă la Serviciul Public Comunitar Regim
Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule odată cu solicitarea transcrierii
dreptului de proprietate..
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2012
eds2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu mitica665 mitica665 Va salut cu respect si le multumest celor care ma poate ajuta si pe mine in legatura cu taxa de mediu.Am cumparat o masina la inceputul lui Ianuarie nu stiam ... (vezi toată discuția)