avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca teoretic am savarsit o talharie in 16.03.2007 fiind minor (15 ani) si am fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni, sporita cu 4 luni, dupa noul cod penal ce ar fi mai bine sa fac: Sa raman sa-mi execut pedeapsa sau sa cer rejudecarea pedepsei mele?
(Tin sa precizez ca persoana respectiva este deja in arest intr-un penitenciar cu regim semideschis , a executat 5 luni din pedeapsa si are acuma varsta de 19 ani. Dosarul s-a judecat 4 ani aproximativ, tip in care judecatorii au amanat sentinta)
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
SinghPetronela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 26 Ianuarie 2012
cf legii de aplicare a NCP (proiectul inca nefinalizat) se specifica, la art.5, ca pedepsele definitive aplicate cf CP din 1969 nu vor fi reduse decit daca aceste pedeapse sunt mai mari decit maximul prevazut de NCP.
Avind in vedere ca NCP prevede ptr tilharie 2-7 ani (varianta standard a infractiunii) iar pedeapsa primita este de aproape 3 ani, nu se va schimba nimic odata cu aparitia NCP.
In plus, inca nu se stie cind va intra in vigoare NCP, se zvoneste ca se va amina chiar ptr 2013, prioritar fiind noul cod de procedura civila.
multumesc frumos pentru raspuns
nu va faceti iluzii desarte deoarece pana va intra in vigoare "noul cod penal" ,cunoscutul dvs va fi liberat deja.
Mi-a placut raspunsul dvs. Sa dea Dumnezeu sa fie eliberat mai ales ca am ramas singura cu un copil
As avea o intrebare: Daca copilul nu s-a nascut inca (mai are 1 luna) si tatal acestuia il recunoaste cat timp este in penitenciar poate iesi pentru a ma intretine pe minesi copilul meu?

Alte discuții în legătură

Violul shulyy shulyy un prieten a fost condamnat pt viol la 3 ani de inchisoare, dar dar nu el a facut fapta. el a mai fost inca cu 2 parsoane.. partea vatamata a recunoscut ca nu ... (vezi toată discuția)
noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Meo82 Meo82 In legatura cu noul cod penal, as dori sa va intreb daca odata cu punerea acestuia in aplicare persoanele private de libertate vor beneficia de vreo anumita ... (vezi toată discuția)