avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cand intra noul cod penal in vigoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cand intra noul cod penal in vigoare?

noul cod penal intra in vigoare in martie 2013?
ce avantaje ar avea un condamnat la 4 ani si 6 luni pentru inselaciune,i s-ar putea micsora pedeapsa?nu am inteles exact ce e cu pedepsele pana in 5 ani.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:59, 12 August 2012
pedepsele aplicate care depasesc maximul noilor pedepse vor scade pina la acest nou maxim.
in rest, nu se schimba nimic.
Nu se stie cind va intra in vigoare NCP
Depinde pt ce forma de inselaciune a primit aceasta pedeapsa. Pe ce alineat din art 215?
Daca este pe varianta tip (alin. 1) atunci pedeapsa i se va micsora pana la 3 ani, dar daca este pe varianta calificata (agravanta) atunci pedeapsa va ramane asa cum este. Cand va intra in vigoare Noul Cod penal atunci luati-va un avocat sa studieze dosarul si sa faca demersurile necesare daca va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciunea art 215- forma agravanta carutaro carutaro Care este incadrarea juridica conform noului cod penal daca prejudiciul a fost 90.000Eur, si care sant sansele pentru o pedeapsa cu suspendare daca exista ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal nu mai are infractiunea de inselaciune? all3ss1o all3ss1o Buna seara am auzit azi un zvon de la un prieten de al meu inchis care este inchis pentru inselaciune in forma continuata pe mai multe dosare cu noul cod ... (vezi toată discuția)
Redozarea pedepsei alinadaniela87 alinadaniela87 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns....sotul meu are 19 ani condamnare definitiva intro incadrare de 15-25 pentru grup organizat si talharie ..in ... (vezi toată discuția)