avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

buna,cum inregistrez un contract de colaborare in contabilitate (cum apare pe statul de plata si cum i fac plata) il inreg. in revisal ? ma puteti lamuri va rog
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 17:31, 17 Ianuarie 2012
HG 500/2011
Art. 2
(1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca, in temeiul caruia persoana fizica, in calitate de salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
Art.3
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta

Deci, contractul de colaborarea nu are ce cauta in Revisal.Acolo inregistrati doar salariatii dvs.
In contabilitate, teoretic, ar trebui sa inregistrati o factura emisa de prestatorul unui serviciu-acel colaborator.
Ce fel de colaborarea aveti in vedere?Dati mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Daca un angajat si-a schimbat domiciliul in CI, transmiterea in revisal se poate face oricand? Termenul de 20 zile nu se aplica si pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ADELA STROE ADELA STROE as vrea sa stiu atunci cand am un concediu medical al unui angajat in cat timp de la data cand este dat de medic il pot inregistra in revisal ? (vezi toată discuția)
Schimbarea buletinului trebuie inregistrata in revisal? georgianadumitru georgianadumitru ajutorrrr....daca un angajat isi schimba buletinul(adresa), trebuie inregistrata in revisal noua adresa? (vezi toată discuția)