avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transmitere in revisal schimbare domiciliu angajat

Buna ziua,

Daca un angajat si-a schimbat domiciliul in CI, transmiterea in revisal se poate face oricand? Termenul de 20 zile nu se aplica si pentru modificari de nume, adresa?

Va multumesc.
HG 500/2011
art.3
...
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal — CNP, cetatenia si tara de provenienta — Uniunea Europeana — UE, non-UE, Spatiul Economic European — SEE;
....

Art. 4
.....
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Prin urmare, termenul este de 19 zile lucratoare.
La art.3 alin. 2 pct.a nu este specificata adresa salariatului. Asta ar insemna ca nu se transmite in Revisal aceasta modificare. Este corect?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 905/2017
(2) Angajatorii prevăzuţi la art. 1 completează registrul în ordinea angajării persoanelor, cu următoarele date, fără a avea caracter limitativ:
.....
b) datele de identificare ale salariaţilor, cum ar fi: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetăţenia şi ţara de provenienţă - Uniunea Europeană - UE, non-UE, Spaţiul Economic European - SEE;
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal la schimbare nume/casatorie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, o mica intrebare am, daca in urma incheierii casatoriei un angajat isi schimba numele, trebuie sa retransmit revisalul ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare nume salariat revisal Holom Roxana Holom Roxana Buna ziua! In cazul unei salariate care s-a casatorit in data de 03.07.2020 si si-a schimbat numele, care este termenul de transmitere in Revisal a ... (vezi toată discuția)
Schimbarea buletinului trebuie inregistrata in revisal? georgianadumitru georgianadumitru ajutorrrr....daca un angajat isi schimba buletinul(adresa), trebuie inregistrata in revisal noua adresa? (vezi toată discuția)