avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Un minor de 16 ani care a furat dintr-un magazin 3 articole de imbracaminte si care a fost prins de agentul de paza, fara ca magazinul sa depuna plangere deoarece a achitat contravaloarea lor, si care a fost dus la politie unde a dat o declaratie, a primit amenda de 500 lei si 130 cheltuieli de judcata dupa 10 luni de la eveniment.
-Cine plateste amenda in cazul minorilor si ce se intampla daca nu o plateste nimeni?
Cel mai recent răspuns: Roziuca , utilizator 16:38, 13 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Este amenda administrativa aplicata de procuror, cel putin asa intelegem din doc. primit acasa, in care se spune ca a fost scos de sub urmarire penala.
~ Conținut șters la cerere ~
Adica, minorul nu pateste nimic? Sau il poate aftecta in vre-un fel cand implineste 18 ani?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Furt cora daniss daniss am furat un obiect din cora in valoare de 4 ron pe data de 10 decembrie 2007, m-au prins angajatii si m-au pus sa-l platesc apoi mi-au luat datele (numele si ... (vezi toată discuția)
Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)
Furt dintr-un magazin, consecințe după sesizarea poliției Ela95 Ela95 Dacă furi dintr-un supermarket si esti prins. Magazinul te pune sa plătești produsele furate si nu le plătești atunci magazinul te poate da in ... (vezi toată discuția)