Incerc sa fac cat mai succinta problema. Sunt pensionara handicap gr I, sufar de scleroza multipla. Am o fiica in varsta de 15 ani, de asemenea cu handicat gr I parapareza spastica, pe care am infiat-o impreuna cu fostul meu sot. Divortul de acesta s-a pronuntat in 2009. Deoarece pornirile agresive ale acestuia s-au agravat in timp, am parasit domiciliul si am continuat sa locuiesc cu mama mea si fiica mea pe acelasi palier cu fostul sot. El are de asemenea probleme psihice care apar in evaluarile psihologice depuse la dosar. Acesta ne-a agresat si amenintat atat pe noi cat si pe vecini. Am depus mai multe plangeri la Politie si pentru ca ni s-a spus ca pana nu comite fapte mai grave nu ii pot face nimic, fiind lipsite de aparare, am decis sa parasim orasul. Unicul lui scop a fost de a ne afla domiciliul pentru a continua sa ne terorizeze,desi sustine ca vrea sa vada copilul. Credeti-ma ca interesul lui nu este copilul, nu a platit nici un ban in ultimii trei ani, din pensia stabilita de instanta iar limbajul lui in conversatiile cu copilul nu poate fi reprodus niciunde. Copilul a declarat in fata judecatorului ca ii este frica de el si ca nu vrea sa il vada, exista raport psihologic ca fiica mea suferit traume psihologie pentru care acum face sedinte de pshihoterapie. Ca sa ne afle adresa a inaintat cerere la Judecatorie pentru stabilire program vizitare minor legături personale minor. I s-a respins actiunea, acceptandu-i-se relatii telefonice. (Precizez ca in tot acest timp a avut la dispozitie posibilitatea de a vorbi la telefon cu fiica mea insa nu a facut decat sa ii vorbeasca obscen). A facut apel la Tribunal respins ca nefondat. Apoi a facut recurs la Curtea de Apel unde se "admite recursul. Modifică în tot decizia atacată în sensul că admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată şi admite cererea principală. Stabileşte în favoarea reclamantului un program de vizită a minorei astfel: În prima sâmbătă din lună, între orele 14-16, la domiciliul mamei minorei, şi în prezenţa unui psiholog ale cărei servicii vor fi asigurate de către reclamant, pe cheltuiala sa. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Irevocabilă."
Va repet, unicul lui scop este sa ne afle adresa. Fiica mea a suferit o trauma numai cand a auzit de aceasta sentinta. Cum e posibil sa fie obligata sa se intalneasca cu el impotriva vointei ei?
Este posibil ca eu sa fiu obligata sa imi declar noua adresa? Pot fi de acord sa se vada cu fiica mea dar nu la adresa mea. Mama mea si-a vandut apartamentul in conditiile pietei imobiliare de astazi, si ne-am relocat in conditii mai proaste decat cele avute anterior doar ca sa traim linistite. Pot face revizuire sau completare hotarare pentru a stabili vizita la alta adresa? (Am credinta ca macar ca urmare a primei vizite, niciun psiholog fie el si platit de reclamant nu va putea sustine in continuare efectul benefic al intalnirii lor, asupra fiicei mele).
Va multumesc din suflet!
O mama disperata.
Nu am avut acces la internet cateva zile, imi cer scuze pentru intarziere.
La momentul declansarii procesului aveam adresa din orasul din care am plecat. In recurs si in apel am ramas cu aceeasi adresa. Il cunosc pe postas si acesta imi redirectioneaza toata corespondenta la adresa actuala.
Fostul meu sot stie orasul in care stam, caci am depus la dosar evaluarea psihologica a fiicei mele si procura notariala pentru avocat intocmite in orasul in care locuim acum. In timpul procesului a incercat sa obtina de la Politie adresa noastra. Politia m-a contactat si am fost intrebata daca sunt de acord sa ii dau adresa. Am refuzat si mi s-a respectat dorinta conform unei legi al carui numar nu il mai tin minte. Problema este ca acum va avea probabil Hotararea judecatoreasca. Este obligata Politia sa ii dea adresa? Se poate sa fim obligate sa primim in casa aceasta persoana nedorita, impotriva careia avem inregistrate doua plangeri penale in curs de cercetare?
Da, atunci cam sunt obligati sa dea datele. Si va afla domiciliul.
Eu nu vad pericol, mai ales ca atata timp cat nu va fi insotit de un psiholog (adica de o terta persoana) nu va putea veni in vizite. In plus, la prima miscare gresita introduceti actiune de modificare program vizita.
Mai puteti avea la dv. si alte persoane, ajutor in caz de nevoie.
E foarte greu de vazut pericolul daca nu esti in cauza. Ce-i drept nu am fost agresate fizic, pana acum, dar cine stie cum poate reactiona un fost campion national la box care din cauza loviturilor la cap acum sufera de accese de furie si agresivitate, si care e disperat ca a pierdut controlul asupra noastra. Noi am plecat insa ii agreseaza si ameninta si pe vecini. Pe vecinul de la etajul inferior il acosteaza zilnic, ii scuipa si zgarie masina, defeca si urineaza pe usa acestuia, pe o alta vecina a luat-o de gat, ameninta pe toata lumea. Respectivului vecin i se pare ca E pericol, cu atat mai mult cu cat sotia dansului este gravida. De asta suntem la cheremul unor astfel de oameni si nimanui nu i se pare pericolul prea mare pana nu este cineva ranit sau omorat. Ca sa anticipez intrebarea, da, si vecinii au facut plangere penala. Are cel putin 5 plangeri penale in cercetare, dar e mult prea putin, pentru ca inca nu a omorat pe nimeni.
Nici nu mai conteaza daca va face o miscare gresita in fata copilului. Da, va pierde dreptul la vizita, dar nimic nu il va impiedica sa ne pandeasca, sa ne ameninte, sa scuipe, si sa ne agreseze.
La momentul vizitei va fi cineva cu noi, am vorbit si cu politia locala si va fi cineva cu noi. Insa cum ramane cu timpul dinafara orelor de vizita, nici nu ne permitem bodyguarzi si nici ordin de restrictie nu exista in legislatia romaneasca. O sa ne uitam tot timpul peste umar?!
Repet intrebarea:
1. Pot ataca hotararea irevocabila?
In plus, 2. Nu este abuziva decizia instantei de apel care da intr-un singur termen, o hotarare contradictorie cu cele doua hotarari din fond si apel? Pot reclama aceasta decizie? CEDO este o varianta?
Repet, la dosar exista evaluarea minorei care arata ca a fost traumatizata de tata, declaratia ei ca nu vrea sa il vada.
Da, asta nu pot pricepe cum sa nu inteleg daca nu sunt implicat!
De regula e mai usor pentru opersoane din afara sa vada situatia reala. Mai mult, daca nu v-a agresat, nu vad de ce sa va luati bodyguarzi??!
Cred ca faceti mai mult decat este.
Daca fata nu vrea sa il vada, nu il vede, pleaca din camera, din casa etc.
Imi pare rau, poate e din cauza distantei, dar eu nun inteleg.
5 dosare penale nun sunt putin, sunt extrem de mult!!! Cred ca nu s-a chemat indeajuns politia la interventii, la scuipaturi etc. si domnul nu a luat indeajuns de multe amenzi. Se poate discuta de evacuare, depinde de situatia concreta.
Mie nu imi pare ca sunteti speriata, mai degraba suparata, poate ma insel. Atata timp cat tatal nu si-a lovit copilul, nu i-a provocat rani greu reversibile nu vad de ce celelalte instante nu au acordat un program de vizitare.
Poate ar trebui sa discutati cu un avocat, cred ca nu inteleg eu situatia, o fi ceva in plus, o fi mai usor de discutat fata in fata...
Nu aveti cum ataca decizia din recurs. Puteti incerca la CEDO insa ma indoiesc. Si e scump. Mai ieftin e sa va mutati temporar.
Formulati si plangere penala pentru abandon de familie, motivat si de faptul ca nu si-a indeplinit obligatiile de plata a pensiei de intretinere catre minor .... il speriati si dumneavoastra!
Custodie exclusiva
diana2003
buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. sunt intr-o situatie disperata si simt ca justitia e nedreapta si nu stiu ce sa fac. Am introdus divortul acum ... (vezi toată discuția)