avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu blocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu blocat

situatia este urmatoarea: din data de 9 oct sunt in preaviz, impreuna cu o parte din colegi. ceilalti colegi au fost redistribuiti in cadrul aceleiasi firme. nu discutam despre legalitatea sau nu a emiterii deciziilor si instiintarilor primite din partea firmei. problema este ca atit cei aflati în previz, cit și cei ”stramutati” nu ne-am primit banii, conform contractului de munca. pe 15 oct ar fi trebuit sa primim lichidarea aferenta lunii sept. ceilalti angajati ai firmei - repet, toti suntem angajati in acelasi loc - au primit salariile. noua ni s-a spus sec ceva de genul ”salariile voastre sunt blocate”. ce fac?
Cel mai recent răspuns: flippy01 , utilizator 14:18, 22 Octombrie 2008
Nu exista "salarii blocate". Faceti o sesizare, cat mai repede, la ITM (la Corpul de control).
Faci o adresa conducerii firmei prin care soliciti clarificari pt situatia creata si spui ca se incalca prevederile art. 156, art. 161 si 164 din Codul muncii si soliciti sa se procedeze la "deblocarea" salariului.
Pentru o rezolvare cat mai urgenta, eu propun sa faci si o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca, in care sa expui situatia, cat mai clar si concis si soliciti luarea de masuri cat mai rapide.
Daca nici asa nu se rezolva situatia, o actiune in instanta este ultima posibilitate, cu solicitarea si de daune-interese. Pt. ajutor poti sa soliciti clarificari la vivianadeva@yahoo.com. Bafta
Cu mentiunea ca, nu exista notiunea de "salariu blocat"
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face impotriva fostului angajator care nu mi-a platit ultima lichidare ? tonyadyp tonyadyp Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca, am predat masina, telefonul de serviciu si decontul, am procese verbale pentru toate, semnate de administratorul ... (vezi toată discuția)
Salariu blocat pana la luarea unei hotarari de sanctionare ninpo ninpo duminica am petrecut la aniversarea unui coleg pana pe la 23.00, dimineata cred ca ma mirosit un coleg si ma turnat la protectia munci care a venit si ma ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,vreau sa fiu lamurita in legatura cu urmatoarea problema:un credit bancar luat acum 4 ani,care in momentul de fata este platit prin retinere din ... (vezi toată discuția)