avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face impotriva fostului angajator care nu mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face impotriva fostului angajator care nu mi-a platit ultima lichidare ?

Mi-am dat demisia de la ultimul loc de munca, am predat masina, telefonul de serviciu si decontul, am procese verbale pentru toate, semnate de administratorul firmei, am primit decizia de incetare a activitatii si adeverinta de vechime si am asteptat sa primesc si lichidarea insa, surpriza, pe data de 17 am contactat reprezentantul societatii pentru ca, desi ziua de plata a lichidarii era 15, nu primisem niciun ban iar toti ceilalti colegi ce au ramas in firma, au primit, si mi s-a spus ca nu mi se plateste deoarece nota de lichidare nu este semnata de conducere. Am intrebat de ce am nevoie de aceasta nota de lichidare, de care, dealtfel nici nu se pomenise la momentul incetarii activitatii, atata timp cat am toate procesele verbale de predare-primire pentru bunurile societatii ce le aveam in gestiune, iar raspunsul a fost unul sec, "nu stiu, trebuie sa luati legatura cu conducerea firmei".
Asta am incercat sa fac timp de aproape o saptamana insa din 3 persoane de contact mi-a raspuns, cu greu, doar una, care mi-a transmis ca nu imi vor da banii si atat.
Ce pot face eu in aceasta situatie? Cui ma pot adresa pentru ca cei de la ITM cu care am stat de vorba mi-au spus ca ei pot demara un control insa nu ii pot obliga sa imi plateasca restantele salariale? Sa deschid actiune in instanta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 24 Iulie 2015
va trebui sa inaintati o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati instantei sa ii oblige sa va plateasca drepturile salariale
In situatia in care un angajator nu platesteste salariile, salariatul are la dispozitie urmatoarele posibilitati :
- sesizarea ITM-ului
- promovarea unei actiuni in instanta. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca salariatul si este scutita de plata taxelor judiciare. Actiunea se depune in maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile.
- apelarea la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen primire decizie concediere Lary_13 Lary_13 Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09? (vezi toată discuția)
Lichidare dupa demisie robert123 robert123 Pe 12 mai am demisionat de la locul de munca, fara preaviz, deoarece eram in perioada de proba, asa ca de pe 13 mai nu am mai lucrat. Pe 1 si pe 15 a lunii se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare firma, consecinte pentru angajati valy_gaby94 valy_gaby94 In urma decesului patronului, societatea s-a inchis. sigur nu beneficiez de somaj ca pe carte eram doar cu 4 ore. ce acte voi primi in urma lichidarii ... (vezi toată discuția)