avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti de ierarhizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti de ierarhizare

Buna ziua,
Salariul minim brut pe tara garantat in plata este de 700 lei, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se calculeaza salariile pentru persoanele calificate si cele cu studii superioare de lunga durata? Raman aceeasi coeficienti de ierarhizare din 2011?
Astept raspuns......multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 15 Ianuarie 2012
Nu se mai aplica coeficienti de salarizare si nu s-au aplicat nici in 2011, intrucat ccm la nivel national nu a mai fost aplicabil, acesta fiind actul in baza carora erau acordati acesti coeficienti.
1. Fiecare angajator poate sa prevada in CCM sau in Regulamentul intern coeficienti de ierarhizare a salariilor pe posturile prevazute in organigrama.

2. - Aplicarea coeficientilor nu se face in functie de studiile ocupantului unui post ci in functie de standardele ocupationale si prevederea unui anumit noivel de studii pentru fiecare post.
- Adica daca un post este prevazut cu studii medii el va fi salarizat ca atare chiar daca ocupantul are studii superioare.

3. - Dar cea mai buna metoda este negocierea salariului intre angajator si salariat.
- Daca salariaul este nemultumit de salariul oferit de angajator poate renunta si isi va cauta alt loc de munca mai convenabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare in 2011, salariul minim 2011 hgabi hgabi As dori sa va intreb daca incepand cu ian 2011 se pastreaza coeficientii minimi de ierarhizare si daca se modifica, care sunt acestia? De asemenea care va fi ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pt studii liceale ginutz_a ginutz_a daca salariul minim brut va fi 700 lei/luna pt muncitor necalificat, care va fi salariul minim brut pt studii liceale? se mai tin cont de acei coeficienti? (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)