Buna ziua.Lucrez ca,casiera si am furat o suma de bani de la servici.sefa mi-a facut reclamatie la politie,eu am recunoscut tot,i-am dus banutii inapoi,m-a reangajat la ea,dar vreau sa stiu ce mi se mai poate intampla.Am uitat sa mentionez ca am fost instigata de alt coleg sa fac treaba asta,el nerecunoscand toata nebunia asta si el este in continuare cercetat.ce mi se mai poate inatmpla mie?
In cel mai rau caz o amenda cu caracter administrativ si nu penala. Fapta e recunoscuta(depinde si de prejudiciul recuperat), iar angajatorul v-a primit inapoi. Conteaza ca angajatorul sa arate la politie ca si-a recuperat prejudiciul, ca nu mai are pretentii si ca v-a primit inapoi.
Probabil ca va referiti la o delapidare si nu la furt daca erati casiera si banii erau in posesia dvs.
Ar fi recomandabil sa angajati un avocat pentru a merge la politie ca sa se informeze cum se prezinta situatia si ce ar fi de facut.
Faptul ca nu mai exista prejudiciu este in favoarea dvs. dar infractiunea s-a savarsit adica s-a consumat.
Da,si-a recuperat bunul de la mine,am facuta dovada de la politie cu ce i-am dat,dar treaba e ca,colegul meu nu vrea sa recunoaca,noi fscand suma jumate-jumate.si daca fapta in sine ramae,pot face puscarie?mie d-asta mi-e teama:(...VA MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNSURILE DATE!!! )
daca se ajunge in instanta si sefa va spune ca nu are pretentii de la dvs nuaveti de ce sa va faceti griji.
importanta e pozitia dvs fata de aflarea adevarului si solutionarea dosarului.
Daca ati recunoscut fapta, ati avut o atitudine sincera si ati adus banii inapoi, sansele sa ajungeti in inchisoare sunt minime. Daca este vorba despre furt, cel mai probabil veti primi o amenda administrativa, daca vorbim despre delapidare atunci lucrurile se pot inrautati putin si sa se ajunga la o pedeapsa cu suspendare. Atitudinea angajatorului va conta foarte mult.
Furt din magazin
oana123
Acum 2 zile au fost 2 prietene intr-un carrefour si au sustras bunuri de 1200 ron . A oprit doar una din ele ,au pus-o sa dea declaratie dictata de ... (vezi toată discuția)