avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract pe perioada nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract pe perioada nedeterminata

Institutie publica. avem un angajat pensionar. are contract pe perioada nedeterminat facut dupa pensionare. cand ii inceteaza contractul? daca el nu vrea sa plece. As dori daca se poate temeiul legal prin care putem sa-i incetam contractul(in afara de concediere, abateri, etc.) Multumesc anticipat de ajutor
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:39, 22 Octombrie 2008
1. Ati gresit cand l-ati angajat cu CIM pe perioada nedeterminata. Cand mai angajati pensionari, faceti-o numai pe perioada determinata.
2. Nu puteti dacat prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii) sau concediere prin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii). Daca aplicati concedierea individuala postul desfiintat il puteti infiinta imediat si sa angajati pe altcineva.
3. De ce vreti sa plece daca ziceti ca nu aveti motive sa-i incetati CIM?
Pentru ca nu e serios ,a spus ca mai sta putin si se ,,retrage,,. Sunt multi tineri care nu aiu un loc de munca. multumesc pentru ajutor
Tocmai pentru ca a zis ca sta putin trebuia CIM pe per. determinata (acel "putin").
Singura solutie este concedierea prin desfiintarea postului (art.65 alin.1 C.mun.).
Desi este o practica mai putin "ortodoxa" incercati sa ajungeti la o intelegere cu el oferindu-i 2-3 salarii compensatorii in conditia acceptarii demisiei. S-ar putea sa il tenteze, ca doar pentru bani sta, ca de muncit...a muncit o viata intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata raduallan raduallan Este vorba despre un pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Era deja pensionar la data angajarii. Se pune problema concedierii lui, dar fara ... (vezi toată discuția)
Nelamurire alina cristi alina cristi buna ziua.am si eu o nelamurire la care va rog frumos saimi dati un raspuns.in urma cu 2 luni un salariat a facut cerere de concediu fara plata pana pe data de ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. Din CCC m-am reantors la serviciu, apoi am fost in concediu fara plata 8 zile.In aceste zile in locul meu la serviciu a pus pe altcineva, care a ... (vezi toată discuția)