avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ipoteca pe apartament .Îl pot vinde ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ipoteca pe apartament .Îl pot vinde ?

Buna seara , am un apartament pe firma , si pe apartament am o ipoteca in favoarea unei banci. Stiu ca îmi veți spune ...." ce scrie in contract " .....dar va întreb totuși . Eu vreau sa îmi trec acest apartament pe numele meu ( deci de pe firma mea pe pers fizica ,adică pe mine ) deoarece plătesc impozit foarte mare . apartamentul acesta e de fapt locuința mea , deci nu e sediu de firma sau pct de lucru etc.
Dacă nu mă inseala memoria , in contractul cu banca se mentioneaza ceva de genul ca banca este de acord cu vânzarea dar prețul vânzării sa fie transferat in conturile indicate de banca ....pana la acoperirea integrala a creditului rămas.
Problema e ca eu vreau sa fac un artificiu , ptr a nu mai plăti impozit si .....practic nu vreau sa îmi vând mie casa mea ...ptr ca nu am nici banii necesari.
tinand cont si de faptul ca in trecut eu am creditat firma mea cu sume considerabile ....care acoperă cu mult prețul actual al unui asemenea imobil ....pot numi genul acesta de tranzactie ....compensare ???? Si dacă se poate asa ceva ...deci nu vor exista bani in tranzactie ...ci doar angajamentul meu ca pers fizica ca voi plăti ratele in continuare si .....desigur ca voi fi de acord cu ipoteca pe imobil. Se poate ASA ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:48, 14 Ianuarie 2012
parerea noastra este ca nu se poate...
Dacă sunteți amabil ....pe scurt îmi puteți spune de ce ? va multumesc , oricum ptr răspuns
Il puteti vinde doar daca cumparatorul accepta sa primeasca si ipoteca pe imobil si de asemenea aveti nevoie e acordul bancii.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Genul asta de tranzactie se numeste contract de dare in plata si, in principiu, se poate. Nu stiu daca este posibil si in cazul Dvs., avand in vedere ipoteca. Parerea mea este sa obtineti mai intai un raspuns din partea bancii. Daca acesta va fi favorabil, trebuie analizata situatia contabila a imobilului: valoare, TVA etc. Va consultati cu contabilul pentru a obtine toate informatiile.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Happyend, utilizator
va multumesc , am sa întreb banca ... Si din moment ce ipoteca rămâne pe apartament ....eu fiind de acord cu ea ( in calitate de nou proprietar ) si voi arată banciI care sunt motivele acestei acțiuni ....sper sa am intelegerea lor si sa pot face acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
discover, utilizator

Alte discuții în legătură

Creditare / compensare cu sc discover discover Buna ziua , sunt administrator si acționar la SC pe care am creditat-o de-a lungul timpului cu sume considerabile de bani. Acum ptr ca vreau sa îmi ... (vezi toată discuția)
vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica (creditor) Klara77 Klara77 Buna seara ! Va rog frumos ajutati-mă cu un sfat legat de cum as putea sa trec apartamentul in care locuiesc , de pe persoana juridică pe persoana fizica ( ... (vezi toată discuția)
Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)