avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare / compensare cu sc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare / compensare cu sc

Buna ziua , sunt administrator si acționar la SC pe care am creditat-o de-a lungul timpului cu sume considerabile de bani. Acum ptr ca vreau sa îmi scot cumva banii din firma as vrea sa fac ( dacă se poate ) un fel de compensare in contul acelor sume cu care am creditat firma , si sa cumpar apartamentul de pe societate ( in care de fapt locuiesc ) . Un fel de artificiu ....ptr ca plătesc un impozit pe locuința astronomic si ptr ca la vremurile acestea e singurul mod de a mai scoate din firma ( este a mea firma) acei bani.
Mă puteți sfătui ? Nu vreau sa fiu rău , dar contabila mea nu are timp de "bucătăria mea" sa imi spuna ce si cum sa fac.Poate imi spuneti cine ar putea sa ma ajute ( notar , avocat contabil ) in aceasta dilema.

Corectez .....eu nu am bani efectiv sa plătesc acest apartament care vreau sa îl trec pe pers fizica . Ok...taxele notariale le suport , dar prețul de achiziție nu il am. Si atunci poate el reprezenta de fapt o compensare tinand cont de cele prezentate mai sus ???
Va multumesc ,
o seara buna tuturor.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
discover, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucia Pitaru , Contabil 22:48, 13 Ianuarie 2012
Trebuie sa aveti un contract de creditare firma iar sumele care depasesc 15000 euro, sau echivalent in lei,se raporteaza la ONPCSB ,care privesc aceeasi tranzactie (in cazul tau contractul de creditare firma), indiferent daca sunt realizate in una sau mai multe plati legate intre ele.
iar in acel contrat de creditare ar trebuie stipulata si modalitatea de restituirea a sumelor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca pe apartament .Îl pot vinde ? discover discover Buna seara , am un apartament pe firma , si pe apartament am o ipoteca in favoarea unei banci. Stiu ca îmi veți spune ....\" ce scrie in contract \" ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat pe firma aurelianvames aurelianvames Poate acest subiect sa mai discutat si rog moderatorului sa mute in alta sectiune aceasta discutie. Eu 'Unic' si cu un prieten 'P' infiintam in anul 2000 o ... (vezi toată discuția)
O pj romana poate fi imprumutata de catre o pj staina alina240 alina240 O persoana juridica romana poate fi imprumutata de catre o persoana juridica straina? Ambele firme atat cea romana cat si cea straina au acelasi asociat. In ... (vezi toată discuția)