avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O PJ romana poate fi imprumutata de catre o PJ staina
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O PJ romana poate fi imprumutata de catre o PJ staina

O persoana juridica romana poate fi imprumutata de catre o persoana juridica straina? Ambele firme atat cea romana cat si cea straina au acelasi asociat.

In cazul in care acest lucru este posibil plata sau transferul banilor (nu stiu cum se cheama corect operatiunea ) se va face prin banca din contul PJ straine deci dintr-un cont din afara tarii in contul PJ romane.

In aceasta situatie mai trebuie facuta raportarea la ONPCSB (in cazul in care suma ar depasi 15000 euro) , avand in vedere faptul ca tranzactia nu va fi efectuata in numerar ci prin banca?
Sau trebuie facut ceva raport de transfer extern?

Ulterior acesti bani urmeaza a fi folositi pentru plata contravalorii unei masini ce urmeaza a fi achizitionata din RO.
Deci plata se va face prin banca din contul firmei din RO in contul altei firme din RO (vanzatorul auto). De asemenea si in aceasta situatie ar trebui facuta raportarea in caz ca suma depaseste 15000 euro? ( inca nu s-a hotarit exact modelul masinii si din aceasta cauza nu se cunoaste pretul exact dar s-ar putea sa depaseasca 15000 euro).
Cel mai recent răspuns: ioanacristea , utilizator 13:59, 30 Ianuarie 2009
buna ziua!
o pers juridica romana poate incheia un contract de imprumut in caliatate de imprumutat cu o persoana juridica straina-in calitate de imprumutator.
in ceea ce priveste raportarea sumei de bani, nu se pune problema acesta operatiune este facuta de cate banca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea spalarii banilor ioanaclucer ioanaclucer Buna ziua , stie cineva ce obligatii au persoanele juridice referitor la legea prevenirii spalarii banilor ??? Multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Creditare societate vinerica vinerica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate. Va mutumesc. (vezi toată discuția)